aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Άρης είσαι…

Επιστροφή στις νίκες, μετά από έξι συνεχόμενες ήττες για τον Άρη, που επικράτησε 65-54 του Ήφαιστο Λήμνου στο «Nick Galis Hall» και ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας της Basket League.

Και παρότι «κουβαλούσε» έξι συνεχόμενες ήττες, που τον είχαν φέρει στον πάτο της βαθμολογίας της Basket League, κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να φτάσει σε μια πολύτιμη νίκη με σκορ 65-54, που του δίνει μεγάλη ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι «κίτρινοι» ανέλαβαν τα ηνία, παίρνοντας διψήφιες διαφορές, τις οποίες δεν έχασαν ποτέ και έφτασαν εύκολα στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, το οποίο ήταν το τρίτο μετά από δώδεκα αγωνιστικές. Από την άλλη, για την νεοφώτιστη ομάδα της Λήμνου, αυτή ήταν η έκτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μπελ με 16 πόντους, ενώ ο ΜακΓκι είχε 11, αλλά και 10 ριμπάουντ. Από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκότσερ με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Φρεϊμάνις είχε 11.

Το ματς

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (10-10) στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά ο Άρης με ένα μικρό σερί 8-3, πήρε μια διαφορά πέντε πόντων (18-13), μετά από επτάμισι αγωνιστικά λεπτά. Ο Ήφαιστος «απάντησε» με δικό του 7-2, μειώνοντας σε 22-20 και το δεκάλεπτο έκλεισε με τους «κίτρινους» να προηγούνται με τη μέγιστη διαφορά 26-20. Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο ΜακΓκι με 7 πόντους, ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων ο Γκότσερ με 8.

Οι «κίτρινοι» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με όπλο την άμυνα και τις καλές επιλογές στην επίθεση, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη «έτρεξε» ένα ακόμη σερί 10-2 στο πρώτο εξάλεπτο και έφτασαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (36-22). Η ομάδα της Λήμνου ήταν τραγικά άστοχη και οι παίκτες της υπέπεσαν σε πολλά λάθη, έχοντας 10 σε 15 λεπτά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μειώσουν τη διαφορά. Το επιμέρους σκορ της περιόδου ήταν 16-6 και το ημίχρονο έκλεισε με τη διαφορά στο +16 (42-26).

Με το… καλημέρα της τρίτης περιόδου, ο Άρης με τρίποντο του Φλιώνη έφτασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (45-26), αλλά ο Ήφαιστος αντέδρασε και με σερί 14-5, μείωσε στους δέκα (50-40) στο 27’. Οι «κίτρινοι» άντεξαν στην αντεπίθεση και με δύο καλάθια του Μπελ και ένα του Σλαφτσάκη, έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +13 (56-43). Μαγκί και Μπελ είχαν συνολικά 20 πόντους για τους γηπεδούχους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Γκότσερ είχε φτάσει τους 16 και είχε συμπαραστάτη τον Φρεϊμάνις με 11.

Οι «κίτρινοι» είχαν βάλει τις βάσεις για την επιστροφή στις νίκες και στο τέταρτο δεκάλεπτο έπρεπε απλώς να κάνουν καλή διαχείριση της υπέρ τους διαφοράς. Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη επανέφεραν τη διαφορά στους 17 πόντους (61-44) στο 33’ και ουσιαστικά «καθάρισαν» το ματς. Οι φιλοξενούμενοι στην τελευταία προσπάθεια να ξαναμπούν στο παιχνίδι κατάφεραν να μειώσουν στους 11 (61-50), αλλά δεν είχαν δυνάμεις για κάτι παραπάνω. Ο Άρης δεν είχε κανένα πρόβλημα μέχρι το τέλος και έφτασε μια πολύτιμη νίκη με σκορ 65-54, χάρη στην οποία «ξεκόλλησε» από τον πάτο της βαθμολογίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ