aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑποχαιρέτησε το 2019 με «πάρτι» και κατοστάρα κόντρα στον Ιωνικό η ΑΕΚ!

Αποχαιρέτησε το 2019 με «πάρτι» και κατοστάρα κόντρα στον Ιωνικό η ΑΕΚ!

Μέσα σε γιορτινό κλίμα, η ΑΕΚ δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας, τον οποίο συνέτριψε στο ΟΑΚΑ (103-70), και ολοκλήρωσε ιδανικά τη χρονιά!

Όγδοη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Παπαθεοδώρου στην Basket League και αναρρίχηση στην 3η θέση της βαθμολογίας (9-4)!

Έξι παίκτες της Ένωσης σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ σκόραραν και οι 12 που χρησιμοποιήθηκαν! Αποκαρδιωτική η εικόνα των φιλοξενούμενων, που παρατάχθηκαν με υπηρεσιακό προπονητή.

Με τον Κιθ Λάνγκφορντ να πετυχαίνει 8 πόντους στα τρία πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η ΑΕΚ πήρε ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ (10-6), το οποίο όμως φρόντισαν να σβήσουν οι Δημάκος και Λόρενς (13-14), αναγκάζοντας τον Ηλία Παπαθεοδώρου να καλέσει σε τάιμ άουτ προκειμένου να αφυπνίσει τους παίκτες του.

Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν από τη μικρή διακοπή κάπως… μπερδεμένοι, έκαναν τέσσερα συνεχόμενα λάθη σε ισάριθμες επιθέσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους εξαιρετικά εύστοχους γηπεδούχους να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο διψήφια διαφορά (26-16).

Με το… πόδι στο γκάζι ξεκίνησε και στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ένωση: Σλότερ, Ρέι και Γκίκας έδωσαν προβάδισμα 15 πόντων στην ομάδα τους (33-18), με τον Ιωνικό να πετυχαίνει στην συνέχεια ένα μικρό σερί (2-10) και ρίχνει την διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (35-27) πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ένα τρίποντο του Χάρη Γιαννόπουλου ήταν αρκετό για να ξυπνήσει την ΑΕΚ, με τους «κιτρινόμαυρους» να πετυχαίνουν 19 πόντους στα εναπομείναντα πέντε λεπτά. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου μπροστά στο σκορ με 54-35.

Στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου, οι παίκτες της Ένωσης υπέπεσαν σε αρκετά λάθη και έδωσαν το δικαίωμα στους Νικαιώτες να πλησιάσουν κάπως στο σκορ (61-45 στο 23’). Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και απομακρύνθηκαν εκ νέου με διαφορά μεγαλύτερη των 20 πόντων (68-47 στο 25’).

Με ένα ξέσπασμα στις αρχές της τέταρτης περιόδου και σερί 9-0, η ΑΕΚ μετέτρεψε το 78-61 σε 87-61 (34’) και καθάρισε την υπόθεση-νίκη. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά και έδωσαν τη δυνατότητα στους προπονητές των δύο ομάδων να δοκιμάσουν σχήματα και πρόσωπα. Το μόνο που έμενε να διαπιστωθεί ήταν το που θα σταματήσει το… κοντέρ, με την Ένωση να ξεπερνάει και τους 100 πόντους (103-70).

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 54-35, 78-59, 103-70.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ