aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUE«Αεράτος» Ολυμπιακός… κέρασε κατοστάρα και τον Προμηθέα!

«Αεράτος» Ολυμπιακός… κέρασε κατοστάρα και τον Προμηθέα!

Από κατοστάρα σε… κατοστάρα ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν άλλη μία εξαιρετική παράσταση στη φετινή Stoiximan Basket League, συντρίβοντας 108-75 τον Προμηθέα για το 3/3 και ενόψει του ματς με την ΤΣΣΚΑ, στη Μόσχα.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, με τους Πατρινούς να μένουν σ’ αυτό μέχρι το 23’, όταν και πλησίασαν στο -6 (59-53). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν μία… καταιγίδα που δεν είχε γυρισμό, φτάνοντας στο εντυπωσιακό τελικό σκορ.

Σκόραραν και οι δώδεκα που αγωνίστηκαν από τον Ολυμπιακό, με τον Βεζένκοφ να ήταν πρώτος σκόρερ με 15π., τους Ντόρσεϊ και ΜακΚίσικ να είχαν από 14π. και τον Σλούκα να προσθέτει άλλους 13π. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 14/25 τρίποντα.
Από την άλλη, ο Προμηθέας γνώρισε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και είχε για πρώτο σκόρερ τον Ρέι με 12 πόντους, ενώ ο Ρογκαβόπουλος σταμάτησε στους 11π.

Το ματς

Με σημείο αναφοράς τον Φαλ στην επίθεση, σε σκορ και δημιουργία, ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο +7 (13-6), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Η αντίδραση του Προμηθέα ήρθε με Μάιλς και Ρογκαβόπουλο (17-13) και στη συνέχεια απάντησε ο Ντόρσεϊ, για το «ερυθρόλευκο» +9 (22-13), στο 7’. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έγινε… ροντέο, παίρνοντας έναν ξέφρενο ρυθμό με καλάθια εκατέρωθεν και τους Πατρινούς με μπροστάρη τον Χαντ να μειώνουν στο -4 (28-24), στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Με τον Σλούκα «ζεστό» στην περιφέρεια και τους Μάρτιν και ΜακΚίσικ, ο Ολυμπιακός πήγε αρχικά στο +10 (40-30), ενώ βγάζοντας απανωτές άμυνες και μπροστάρη τον Έλληνα γκαρντ έφτασε στο +15 (48-33), στο 17’. Ωστόσο, στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Μπαρτζώκα χαλάρωσαν αμυντικά, έκαναν εύκολα το λάθος και επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 52-41, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Ολυμπιακός-Προμηθέας 108-75

Με απανωτά λάθη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα ο Προμηθέας να πετύχει πολλά εύκολα καλάθια και να μειώσει στο -6 (59-53), στο 23’. Αυτή ήταν και η τελευταία αντίδραση των Πατρινών, καθώς οι παίκτες του Μπαρτζώκα απάντησαν δυναμικά με τους Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +20 (76-56), στο 29’, με το σκορ της τρίτης περιόδου να ήταν το 78-59.

Με την ίδια… φόρα μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» και στο τέταρτο δεκάλεπτο, πηγαίνοντας στο +22 (88-66), στο 34’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν έναν μίνι διαγωνισμό τριπόντων και πρόσφεραν σκορ και θέαμα, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +35 (105-70) και το τελικό σκορ να ήταν το 108-75.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ