aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΑΕΚ - Μάλαγα: Με στόχο τη νίκη για το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά BCL

ΑΕΚ – Μάλαγα: Με στόχο τη νίκη για το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά BCL

Σημαντικότατο παιχνίδι με στόχο τη νίκη που θα της χαρίσει και το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά του φετινού Basketball Champions League, δίνει απόψε (19:30) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων κόντρα στη Μάλαγα η ΑΕΚ!

Ουσιαστικά, πρόκειται για το ντέρμπι κορυφής του ομίλου στον οποίο βρίσκονται επίσης Γαλατασαράι και Λιμόζ, ενώ όποια εκ των ΑΕΚ ή Μάλαγα πάρει τη νίκη απόψε, θα τερματίσει στην πρώτη θέση και θα μπει τα playoffs της προημιτελικής φάσης με πλεονέκτημα έδρας.

Η Ένωση έχει ρεκόρ 4-1, μετά τη νίκη της επί της Γαλατασαράι την προηγούμενη εβδομάδα, χάρη στην οποία εξασφάλισε και την πρόκριση της. Έρχεται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ θα είναι και ξεκούραστη στην αποψινή αναμέτρηση, αφού το παιχνίδι με τον Προμηθέα που ήταν να διεξαχθεί το περασμένο Σάββατο (18/3), αναβλήθηκε.

Ο Ηλίας Καντζούρης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον μεγάλο άτυχο, Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα κόντρα στους Τούρκους, ενώ αμφίβολη δίνεται η συμμετοχή του Κένι Γουίλιαμς, ο οποίος ταλαιπωρείται από ελαφριά θλάση. Η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Όσο για τη Μάλαγα, έχει το ίδιο ρεκόρ με την ΑΕΚ (4-1), αλλά παρά την ισοβαθμία, βρίσκεται από πάνω της στη βαθμολογία λόγω της νίκης της με 88-66 στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου. Ωστόσο, ηττήθηκε στην έδρα της Γαλατασαράι και έτσι θα πέσει στη δεύτερη θέση, σε περίπτωση που ηττηθεί απόψε στα Λιόσια.

Την περασμένη Κυριακή (20/3) το πάλεψε, αλλά τελικά ηττήθηκε με 86-81 εντός έδρας από την Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα της ACB, ενώ έχει πανηγυρίσει μόνο μία νίκη στις τέσσερις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της. Ο προπονητής της Μάλαγα, Ίμπον Ναβάρο, δεν θα έχει στη διάθεσή του για την αποψινή αναμέτρηση τον τραυματία Νιχάντ Τζέντοβιτς, ενώ ο Ντάριο Μπριθουέλα ταξίδεψε στην Αθήνα, αλλά η συμμετοχή του είναι αμφίβολη, αφού δεν έχει ξεπεράσει ακόμα πλήρως τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί στον τετρακέφαλο. Από την άλλη, στην αποστολή μπήκαν ο 18χρονος Ρούμπεν Βιθέντε και ο 17χρονος Μάριο Σαν Σουπερί, αμφότεροι διεθνείς με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ισπανίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ