aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Νέα | Αθλητικές Ειδήσεις ΜπάσκετΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΞεκίνησε με break στη Βαρκελώνη και πήρε προβάδισμα τίτλου με το «καλησπέρα» η Ρεάλ!

Ξεκίνησε με break στη Βαρκελώνη και πήρε προβάδισμα τίτλου με το «καλησπέρα» η Ρεάλ!

Επιβλητική Ρεάλ Μαδρίτης στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», νίκησε με 88-75 την Μπαρτσελόνα και της πήρε με το «καλησπέρα» το πλεονέκτημα έδρας (1-0), στη σειρά των τελικών του ισπανικού πρωταθλήματος!

Ανώτεροι στο συντριπτικά μεγαλύτερο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης οι Μαδριλένοι, βρέθηκαν να προηγούνται μέχρι και με διαφορά μεγαλύτερη των 20 πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να κάνει το comeback στην τέταρτη περίοδο, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά και τελικά δεν πρόλαβε ποτέ να διεκδικήσει ουσιαστικά τη νίκη, με τη Ρεάλ να φεύγει από τη Βαρκελώνη νικήτρια με 88-75. Επόμενη συνάντηση των δύο αντιπάλων την προσεχή Τετάρτη (15/6, 22:00), ξανά στην έδρα της Μπαρτσελόνα.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Ντεκ (18π.), Χάνγκα (16π, 6 ασίστ), Κοζέρ (15π) και Γιαμπουσέλι (10π, 9 ριμπάουντ), ενώ για την Μπαρτσελόνα ξεχώρισαν οι Λαπροβίτολα (15π.), Μίροτιτς (13π, 6 ριμπ.) και Κούριτς (12π.).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 5 γρήγορους πόντους του Μίροτιτς (5-0), αλλά η Ρεάλ δεν άργησε να βρει τα πατήματά της και πήρε το προβάδισμα φτιάχνοντας σερί 11-2, ενώ πέρασε μπροστά με 8 (11-19) στο 6’, χάρη σε τρίποντο του Γιαμπουσέλι. Η «βασίλισσα» βρήκε ρυθμό και λύσεις στην επίθεση με μεγάλη άνεση, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο μπροστά με τη μέγιστη διαφορά ως εκείνο το σημείο του τελικού (17-30).

Ο Χάνγκα συνέχισε να εντυπωσιάζει στην επίθεση και με δικό του τρίποντο η Ρεάλ εκτόξευσε την υπέρ της διαφορά στο +17 (22-39) στο 13’, ενώ η Μπαρτσελόνα συνέχισε να δείχνει εγκλωβισμένη στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Η διαφορά έφτασε τους 20 υπέρ των Μαδριλένων (29-49) στο 19’, με τον Λαπροβίτολα να μειώνει στο 31-49 του ημιχρόνου.

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά η Ρεάλ είχε συνεχώς τις απαντήσεις, διατηρώντας το προβάδισμα ασφαλείας, ολοκληρώνοντας μάλιστα το δεκάλεπτο μπροστά με τη μέγιστη διαφορά της βραδιάς (51-74).

Και εκεί που οι γηπεδούχοι έμοιαζαν χαμένοι από χέρι, κατάφεραν να κρατήσουν τη Ρεάλ χωρίς πόντο στα τρία πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου και φτιάχνοντας σερί 12-0, μείωσαν στους 11 (63-74). Ο Ντεκ με τρίποντο έκοψε τη φόρα των «μπλαουγκράνα» (63-78 στο 33’), με τις άμυνες να κλείνουν στη συνέχεια και τα καλάθια να έρχονται με δυσκολία. Τελικά, η Ρεάλ κατάφερε να διατηρήσει με σχετική άνεση το προβάδισμά της, το οποίο δεν έπεσε ποτέ σε μονοψήφια επίπεδα, επικρατώντας με 88-75.

Τα δεκάλεπτα: 17-30, 31-49, 51-74, 75-88

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ