aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΟύτε Παππάς δεν έσωζε την κακή ΑΕΚ στην Ουγγαρία

Ούτε Παππάς δεν έσωζε την κακή ΑΕΚ στην Ουγγαρία

Μια ασύνδετη σε άμυνα κι επίθεση ΑΕΚ γνώρισε ήττα με 83-78 από τη Φάλκο στην Ουγγαρία κάνοντας τη χειρότερη δυνατή εκκίνηση στον τέταρτο όμιλο του Basketball Champions League.

Τεράστια προβλήματα στο αμυντικό τρανζίσιον και τα ριμπάουντ για την «Ένωση», που ήταν πολύ άστοχη και πίσω από τα 6,75μ. (7/29).

Μοναδική αχτίδα φωτός για την «Ένωση», που μπήκε από νωρίς σε περιπέτειες ακόμη και για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, ήταν ο Νίκος Παππάς. Στο ντεμπούτο του και την πρώτη του εμφάνιση μετά από επτάμηνη απραξία λόγω ρήξης αχιλλείου έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση μετρώντας 20 πόντους.
Φάλκο-ΑΕΚ 83-78

Το ματς

Φλιώνης, Ανγκόλα, Βαουλέτ, Γέλοβατς και Γκρίφιν άρχισαν το ματς για την ΑΕΚ, που με τον Αμερικανό να δίνει λύσεις από την περιφέρεια εναλλασσόταν στο προβάδισμα με τους γηπεδούχους (5-8, 10-8). Τα γρήγορα δύο φάουλ του Ανγκόλα έφεραν πιο γρήγορα το ντεμπούτο του Παππά, ο οποίος προσφέροντας σκορ αλλά και μια καλή άμυνα βοήθησε την «Ένωση» να προηγηθεί με τέσσερις (17-21) λίγο πριν βγει το δεκάλεπτο.

Η Φάλκο «έτρεξε» ένα 8-0 μεταξύ πρώτης και δεύτερης περιόδου (25-21) αναγκάζοντας τον Στέφανο Δέδα να καλέσει τάιμ άουτ. Παρά την φοβερή αστοχία στα τρίποντα (3/15 στο ημίχρονο), η «Ένωση» χάρη στον ορεξάτο Παππά και με τον Κολόμ να σερβίρει αφειδώς ασίστ πέρασε μπροστά (28-29). Όμως δεν έλυσε το πρόβλημα του αμυντικού τρανζίσιον και φτάνοντας τους οκτώ πόντους παθητικό από αιφνιδιασμούς βρέθηκε στο -6, 38-32. Ο Παππάς με απίθανο προσωπικό καλάθι και φάουλ φρόντισε να μειώσει τη διαφορά στους τρεις για το 38-35 του ημιχρόνου.
Φάλκο-ΑΕΚ 83-78

Τα αμυντικά κενά της ΑΕΚ συνέχισαν να «φωνάζουν» και στο τρίτο δεκάλεπτο, με την Φάλκο να τα τιμωρεί με τρίποντα και fast break φτάνοντας για πρώτη φορά στο 49-40. Βελτιώνοντας για λίγο τη λειτουργία της στα μετόπισθεν και παίρνοντας πόντους από Ανγκόλα και Παππά με drive, η «Ένωση» πλησίασε γρήγορα στο 50-48 και στο 55-54.

Όμως οι Ούγγροι απάντησαν με ένα 9-0 και 8:33 πριν το τέλος έφτασαν για πρώτη φορά στο +10, 64-54. Ο Γκρίφιν με ένα γκολ-φάουλ και μια τάπα έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ να πλησιάσει στους πέντε, 68-63, με τεσσεράμισι λεπτά να απομένουν. Ο Περλ τιμώρησε δύο ολιγωρίες στην κιτρινόμαυρη άμυνα υπογράφοντας το 72-63, οι όποιες καλές άμυνες της «Ένωσης» δεν συνδυάζονταν με ριμπάουντ. Η «Ένωση» το πάλεψε, πλησίασε στο σουτ και κέρδισε με μια παγίδα την κατοχή στα 8,1’’ πριν το τέλος όμως ο Παππάς δέχτηκε τάπα και η Φάλκο με ένα καλάθι στον αιφνιδιασμό πήρε τη νίκη με 83-78.

Δεκάλεπτα: 19-21, 38-35, 57-54, 83-78

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ