aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΤΡΙΠΟΝΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΟ CLEVELAND

ΤΡΙΠΟΝΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΟ CLEVELAND

Το smallball τους ταιριάζει και αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματικό. Γι’ αυτό λοιπόν και δεν πρόκειται να σταματήσουν να το εφαρμόζουν. Οι Cavaliers έπαιξαν χωρίς κλασικό σέντερ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο έφτασαν εύκολα στη νίκη επί των Pistons (107-90) και στο 2-0 στη σειρά. Ας είναι καλά και τα τρίποντα…

Το Cleveland έβαλε 20 από τα 38 τρίποντα που επιχείρησε και απλοποίησε την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, όταν μετέτρεψε το 55-60 σε 71-62 χάρη σε ένα επιμέρους 16-2 σε διάστημα 5,5 λεπτών, κατά το οποίο το Detroit δεν πέτυχε ούτε ένα καλάθι. Η διαφορά ανέβηκε μέχρι τους 19 πόντους στην τέταρτη περίοδο και όλα πήραν το δρόμο τους.

Δεν χάνει στον 1ο γύρο ο LeBron!

Ο LeBron James πέτυχε 27 πόντους με 12/18 σουτ στην 15η συνεχόμενη νίκη του στον πρώτο γύρο των Playoffs! Ο Kevin Love έκανε νταμπλ-νταμπλ (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ), ο J.R. Smith σημείωσε 21 πόντους με 7/11 τρίποντα και ο Kyrie Irving πρόσθεσε άλλους 22 για το Cleveland, το οποίο ήταν αυτή τη φορά πολύ καλύτερα προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει τα μακρινά σουτ των Pistons.

Μετά τα 15/29 τρίποντα που είχαν στον πρώτο αγώνα, οι Pistons έβαλαν μόνο 4 από τα 17 σουτ που επιχείρησαν πίσω από τα επτά μέτρα, κάτι που τους στοίχισε στην πορεία. Χωρίς το καλό μακρινό σουτ οι Pistons ήταν προφανές ότι δεν θα μπορούσαν να αντέξουν για πολύ, ό,τι κι αν έκαναν ο Andre Drummond (20 πόντοι, 8/13 σουτ αλλά και… 4/16 βολές!) και ο Reggie Jackson (14 πόντοι, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα).

Ένα ημίχρονο άντεξε το Detroit

Αυτή τη φορά λοιπόν τα “πιστόνια” άντεξαν κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο. Η ομάδα του Stan Van Gundy ξέφυγε νωρίς με εννέα πόντους διαφορά (17-26 στο 10′) και κατάφερε να προηγηθεί με 60-55 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Έπειτα όμως από επτά εναλλαγές στο σκορ και οκτώ ισοπαλίες το Cleveland έκανε το ξέσπασμα που του επέτρεψε να οικοδομήσει μία διαφορά στην τρίτη περίοδο. Αυτή τη φορά αποδείχθηκε αρκετή.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ