aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΤο έκαναν εύκολο και χωρίς τον Ντουράντ οι Ουόριορς (vid)

Το έκαναν εύκολο και χωρίς τον Ντουράντ οι Ουόριορς (vid)

Τι και αν αγωνιζόντουσαν χωρίς τον Ντουράντ; Με τον Στεφ Κάρι να είναι σε εξαιρετική βραδιά οι Ουόριορς επικράτησαν των Μπλέιζερς με 116-94 και ξεκίνησαν με νίκη την σειρά των τελικών της Δύσης στα φετινά playoffs.

Μπορεί με δεδομένη την απουσία του Κέβιν Ντουράντ πολλοί να ήταν αυτοί που έλεγαν πως η αναμέτρηση των Ουόριορς με τους Μπλέιζερς στον πρώτο αγώνα των φετινών τελικών της Δύσης θα ήταν ένα ντέρμπι. Οι… πολεμιστές πάντως είχαν άλλη άποψη και παίρνοντας από το πρώτο λεπτό του αγώνα κατάφεραν να επικρατήσουν με 116-94 και να δείχνουν με το καλημέρα στους αντιπάλους τους το ποιος είναι το αφεντικό. Η ομάδα του Πόρτλαντ από την άλλη πάλεψε, αλλά σίγουρα όχι τόσο όσο είχε δείξει στα παιχνίδια με τους Νάγκετς και έτσι η ήττα ήρθε σχετικά εύκολα.

Ο πρώτος αυτός τελικός, ήταν μια ραψωδία τριπόντων για τους νικητές που είχαν 17/33. Μάλιθστα όσες φορές χρειάστηκε, δηλαδή οι αντίπαλοί τους, τους έφταναν, οι παίκτες του Κερ πετύχαιναν το τρίποντο που έκανε την διαφορά. Οι Μπλέιζερς είχαν καταφέρει στο τρίτο δωδεκάλεπτο να μειώσουν στους 6, αλλά και πάλι τα μακρινά σουτ έδωσαν την λύση. Στην τελευταία περίοδο η διαφορά μεγάλωσε ακόμα περισσότερο με τους Ουόριορς να δίνουν και έκταση στη νίκη τους.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο εντυπωσιακός Κάρι με 36 πόντους και 9 τρίποντα, ενώ ο Τόμπσον τον ακολούθησε με 26. Φοβερή εμφάνιση ειδικά στην άμυνα για τον Γκριν ο οποίος είχε 12 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 τάπες. Για τους ηττημένους ο Λίλαρντ είχε 19 και από 17 οι Χάρκλες, ΜακΚόλουμ και Χουντ αλλά δεν έφτασαν για να πετύχει κάτι η ομάδα τους στον πρώτο τελικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ