aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΣτον Λευκό Οίκο ο Αντετοκούνμπο, τι του είπε ο Μπάιντεν (vid)

Στον Λευκό Οίκο ο Αντετοκούνμπο, τι του είπε ο Μπάιντεν (vid)

Στην Ουάσινγκτον και τον Λευκό Οίκο βρέθηκαν οι Μπακς, αφού σαν πρωταθλητές του ΝΒΑ, φιλοξενούνται πρόεδρος των ΗΠΑ με αφορμή την κατάκτηση του τίτλου.

Αρχικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεστόμισε μια φοβερή ατάκα όταν έμπαινε στον Λευκό Οίκο, αναφέροντας: «Από τα Σεπόλια στο Οβάλ Γραφείο» και θέλοντας να δείξει την απίθανη διαδρομή του, ενώ στη συνέχεια μαζί με τον Θανάση μπήκε στον Λευκό Οίκο και φωτογραφήθηκε με τα δαχτυλίδια σε μια συλλεκτική εικόνα. Στη συνέχεια τόσο ο Greek Freak όσο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έβγαλαν λόγο για όλους όσους βρέθηκαν στον Λευκό Οίκο.

Όσα αρχικά είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Σας ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Εκ μέρους των παικτών, του επιτελείου και του οργανισμού, είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτή την ευκαιρία. Από τα Σεπόλια, την Αθήνα μέχρι τον Λευκό Οίκο, γεννημένος από Νιγηριανούς γονείς. ​​​​​​Είναι μια εκπληκτική εμπειρία να είμαι στον Λευκό Οίκο. Τιμή μου που είμαι στον Λευκό Οίκο και γνωρίζω από κοντά τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η οικογένεια μου έκανε πολλές θυσίες για να είμαι εδώ, τους ευχαριστώ για όλα.

Δεν είναι μαζί μας σήμερα, αλλά πάντα τις κουβαλάμε στην καρδιά μας. Επαιξαν μεγάλο ρόλο στο να είμαι εδώ. Οι φίλαθλοι των Μπακς είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο. Πριν 7 χρόνια ήμασταν η χειρότερη ομάδα, τώρα είμαστε η καλύτερη. Πάντα προσπαθούσαμε να γινόμαστε καλύτεροι μέσα από σκληρή δουλειά και να παλεύουμε. Με σκληρή δουλειά, θυσίες και αφοσίωση, με τα όνειρα που έχεις, μπορείς να πετύχεις σπουδαία πράγματα στη ζωή σου. Αυτά έκανα και είμαι εδώ. Χωρίς σκληρή δουλειά δεν θα γινόταν», ήταν τα λόγια του Greek Freak.

Από την πλευρά του Μπάιντεν είπε: «Είναι τιμή να φιλοξενούμε τους Πρωταθλητές Μπακς. Συγχαρητήρια σε όλους για την κατάκτηση του τίτλου, τους παίκτες, το επιτελείο, τους φιλάθλους. Στους Τελικούς ήσασταν πίσω με 0-2, αλλά δεν σταματήσατε να πιστεύετε και να παλεύετε.

Γιάννη, έβαλες 50 πόντους στο Game 6. Πενήντα. Το χειρότερο είναι πως θυμάμαι και τα δύο πρωταθλήματα των Μπακς. Αυτό που το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι ότι βρίσκεσαι εδώ με τον αδελφό σου. Είναι παιδιά μιας οικογένειας μεταναστών από τη Νιγηρία, που πήγαν στην Ελλάδα. Αυτό είναι σπουδαίο.

Ξέρω πως η μητέρα σου είναι τόσο περήφανη που σε κοιτάζει, όπως κι ο πατέρας σου από εκεί ψηλά. Είστε μια τρομερή οικογένεια. Νομίζω πως κερδίσατε σε διαγωνισμό γονιδίων».


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ