aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAO THIBODEAU ΣΤΟΥΣ TIMBERWOLVES!

O THIBODEAU ΣΤΟΥΣ TIMBERWOLVES!

Η Minnesota είχε ήδη στα πρόσωπα των Towns, Wiggins, LaVine μία τριάδα μελλοντικών σταρ, τρεις παίκτες γύρω από τους οποίους μπορεί να “χτίσει” κάτι πολύ ελπιδοφόρο. Διαθέτει ήδη παίκτες που μπορούν να τους “συμπληρώσουν” κατάλληλα όπως ο Dieng, o Muhammad, o Rubio. Πλέον έχει και τον κατάλληλο προπονητή για να τους καθοδηγήσει όλους αυτούς. Το όνομα αυτού; Tom Thibodeau!

Οι Timberwolves ανακοίνωσαν επίσημα την πρόσληψη του πρώην προπονητή των Bulls, στον οποίον προσέφεραν όχι μόνο τη θέση του head coach αλλά και αυτή του προέδρου του μπασκετικού τμήματος για τα επόμενα πέντε χρόνια! Με άλλα λόγια του έδωσαν εν λευκώ το δικαίωμα να δημιουργήσει τους επόμενους “λύκους”, έχοντας στο πλευρό του τον Scott Layden, ο οποίος προσλήφθηκε για να είναι ο general manager της ομάδας και επί της ουσίας το δεξί χέρι του “Thibs”.

Εκεί απ’ όπου ξεκίνησε…

Ο Thibodeau δεν θα βρεθεί σε άγνωστα λημέρια. Η Minnesota αποτέλεσε την αφετηρία της προπονητικής καριέρας του στο ΝΒΑ, καθώς υπήρξε ασίσταντ κόουτς των Timberwolves τις σεζόν 1989-90 και 1990-91. Τα επόμενα 18 χρόνια βρέθηκε στους πάγκους των Spurs, των 76ers, των Knicks, των Rockets και των Celtics, πριν αναλάβει το πόστο του πρώτου προπονητή στους Bulls το 2010, με τους οποίους είχε συνολικό απολογισμό 255-139 (64,7%) και πέντε συμμετοχές στα Playoffs.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ