aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΟ Γιάννης που μας ενώνει και μας ξεσηκώνει

Ο Γιάννης που μας ενώνει και μας ξεσηκώνει

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το 2013 όταν οι Μιλγουόκι Μπακς επέλεγαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο νούμερο 15 των ντραφτ του ΝΒΑ, ο  φέρελπις άσος του Φιλαθλητικού ήταν δεν ήταν 19 χρονών! Γεννημένος στις 6 Δεκεμβρίου του 1994 ήταν (για πολλούς) άλλος ένας «εμιγκρές» (από το Λάγος της Νιγηρίας) που κυνηγούσε τα όνειρά του. Ένα παιδί που δεν ήξερε τι του επεφύλασσε η μοίρα του.

Το γεγονός ότι καταγόταν από αθλητική οικογένεια (ο πατέρας του είχε διατελέσει ποδσφαιριστής και η μητέρα του αθλήτρια στο ύψος), είχε ως αποτέλεσμα να έχει πλούσια σωματικά και φυσικά προσόντα, με το μπάσκετ να τον κερδίζει. Από το 2013 όταν μετακόμισε στον «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ η καριέρα του απογειώθηκε και όλοι μιλούσαν για τον «Γιάννη της Ελλάδας»! Φυσικά, ούτε γνώριζαν, ούτε ήξεραν τι είχε περάσει στα παιδικοεφηβικά του χρόνια, μαζί με τα άλλα του αδέλφια για να βγάλουν ένα πιάτο φαΐ. Όλα αυτά ήταν ψιλά γράμματα. Ο Αντεντοκούμπο έγραφε ιστορία και έβαλε την Ελλάδα –έστω και από σπόντα– στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο και ξαφνικά έγινε ο Γιάννης που μας ενώνει, ο Γιάννης που μας ξεσηκώνει.

Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν κατά τον καλύτερο τρόπο στην προχθεσινή ανάδειξη του Γιάννη Αντετοκούμπο σε MVP του ΝΒΑ! Στα 24 του χρόνια του, ο Γιάννης αποτελεί το «next big thing» του ΒΑ. Μέχρι και η αυτού μεγαλειότητα, ο Κόμπι Μπράιαντ είχε διακρίνει το τεράστιο ταλέντο του Γιάννη και όταν πρωτοπήγε στο ΝΒΑ του είχε ζητήσει, «σε δύο χρόνια να βγεις MVP» και ο μικρός δεν χάλασε χατήρι στον άλλοτε σούπερ σταρ των Λος Αντζελες Λέικερς. Μάλιστα, τώρα του οριοθέτησε και τον επόμενο μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου με τους Μιλγουόκι. Κι αν φέτος οι Ράπτορς έβαλαν φρένο στα όνειρα και τις επιδιώξεις του Αντετοκούμπο, αυτό που του ζήτησε ο Κόμπε δεν προβλέπεται  ν’ αργήσει ν’ αργήσει να το πετύχει.

Προς το παρόν ο Γιάννης απολαμβάνει όλα εκείνα που δεν μπόρεσε να ζήσει σαν παιδί και όπως απέδειξε κατά την παραλαβή του τίτλου του MVP παραμένει ένα παιδί μέσα του, που δεν ξεχνά την καταγωγή και τους ανθρώπους που του στάθηκαν σ’ αυτή τη διαδρομή.  Ο 24χρονος άσος επανέλαβε και απέδειξε έμπρακτα το πόσο βαθιά έχει την Ελλάδα στην καρδιά του, για την ευκαιρία που του έδωσε και έφτασε εδώ που έφτασε. Την ευγνωμοσύνη που νιώθει για τους γονείς και τα αδέλφια του, τους φίλους του στην Ελλάδα και στο τέλος έβαλε σαν ένα μικρό παιδί τα κλάματα.

Αυτός είναι και αυτός παραμένει ο Γιάννης Αντετοκούμπο, το πιο λαμπρό αστέρι του ΝΒΑ αυτή τη στιγμή που το άστρο του θα λάμψει και θα «τυφλώνει» για πολύ ακόμα, πέρα από τον Ατλαντικό, αλλά όπου να ‘ναι και με την εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ