aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΝτόντσιτς: «Πιο εύκολο να σκοράρεις στο NBA απ' ότι στην Euroleague»

Ντόντσιτς: «Πιο εύκολο να σκοράρεις στο NBA απ’ ότι στην Euroleague»

Ο Σλοβένος σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς, ο οποίος μετρά φέτος 28.2 πόντους, 9.3 ριμπάουντ κι 8.6 ασίστ κατά μέσο όρο εξήγησε στην διαδικτυακή εκπομπή του παλαίμαχου Αμερικανού σουτέρ πως «το μπάσκετ στην Euroleague είναι πιο ομαδικό, έχει περισσότερη τακτική και ο χρόνος είναι λιγότερος. Το ΝΒΑ είναι πιο δυσκολό επειδή έχεις απέναντι σου πολλούς παίκτες που είναι αδύνατον να τους μαρκάρεις, αλλά θα έλεγα πως στο ΝΒΑ είναι πιο εύκολο να σκοράρεις. Λόγω των διαφορετικών κανονισμών, του πόσο χώρο έχεις, του χρόνου, επομένως γι’ αυτό λέω ότι είναι πιο εύκολο το σκοράρισμα στο ΝΒΑ».

«Το να βάλεις 30 πόντους σε ένα ματς της Euroleague είναι δυσκολότερο απ’ ότι σε ένα ματς του ΝΒΑ, σας το λέω 100%. Στην Ευρώπη, αν υπάρχει ένας παίκτης σαν τον Ρούντι Γκομπέρ για παράδειγμα, μπορεί να μείνει στο ζωγραφιστό όσο θέλει. Εξαιτίας αυτού του κανονισμού των τριών δευτερολέπτων, εδώ στο ΝΒΑ, μπορείς να σκοράρεις δέκα πόντους παραπάνω πιο εύκολα», πρόσθεσε ο 22χρονος γκαρντ, ο οποίος το 2018 είχε πανηγυρίσει με την Ρεάλ Μαδρίτης την κατάκτηση της Euroleague, όντας MVP της Regular Season αλλά και του Final 4 με 16 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ σε 33 ματς.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται η συγκεκριμένη άποψη από κάποιον αστέρα του ΝΒΑ. Μια παρόμοια δήλωση είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι κι ο Ντάμιαν Λίλαρντ, έπειτα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όταν ανέφερε πως «πόλλοι από τους καλύτερους σκόρερ του ΝΒΑ, σκοράρουν από το τρίποντο και όταν πλησιάζουν προς το καλάθι παίρνουν και φάουλ. Στις διοργανώσεις της FIBA, δεν υπάρχουν τόσα πολλά φάουλ. Το παιχνίδι είναι περισσότερο physical. Δεν υπάρχει παράβαση των τριών δευτερολέπτων στην άμυνα. Άρα το ζωγραφιστό είναι συνήθως πιο γεμάτο από παίκτες».


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ