aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΝετς - Σέλτικς 103-109: Ο Τζέισον Τέιτουμ γράφει ιστορία την ώρα που οι Νετς... την...

Νετς – Σέλτικς 103-109: Ο Τζέισον Τέιτουμ γράφει ιστορία την ώρα που οι Νετς… την αναζητούν

Οι Μπόστον Σέλτικς δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα αλλάζοντας έδρα, με την σειρά να έχει μεταφερθεί στο Μπρούκλιν, και επικράτησαν των Νετς με 109-103 για να κάνουν το απόλυτο 3/3 και να απέχουν πλέον μία μόλις νίκη από την πρόκριση στην επόμενη φάση. Τo Game 3 διέφερε από τα προηγούμενα δύο… όχι ως προς το αποτέλεσμα ή την απόδοση των δύο ομάδων, αλλά από τα δεδομένα που εμφάνισε μετά την λήξη του.

Πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ με τον νεαρό σταρ της Βοστώνης να έχει πάρει την ομάδα από το χέρι και να την οδηγεί προς τα υψηλότερα σκαλιά! Παρέμεινε στο παρκέ για 45 λεπτά και σκόραρε 39 πόντους με 13/29 σουτ εντός παιδειάς και 9/10 βολές, τα οποία συνδύασε με 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 6 κλεψίματα.

Η συγκεκριμένη επίδοση των 30/5/5/5 συναντάται ξανά αν γυρίσουμε περίπου 46 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στις 21 Απριλίου του 1976. Όταν ο Ντέιβ Κάουενς είχε καταγράψει στην στατιστική του αντίστοιχα νούμερα. Με αυτήν την στιγμή να μένει στην ιστορία των Σέλτικς, η ομάδα οδεύει να επαναλάβει όσα αναφέρουν οι σελίδες του ΝΒΑ αναφορικά με τους συλλόγους που έχουν προηγηθεί με 3-0 στις σειρές τους.

Σε μία συνολική εικόνα, καμία ομάδα στο παρελθόν που βρέθηκε με παρακαταθήκη το 3-0 δεν έχει αποκλειστεί από κανέναν αντίπαλο, με το 143-0 να εκτοξεύει την αυτοπεποίθηση των Κελτών.

Από την άλλη, ακριβώς για τον ίδιο λόγο σε τεντωμένο σκοινί ακροβατούν οι Μπρούκλιν Νετς που μοιάζουν αποδιοργανωμένοι και χωρίς ουσιαστικό πλάνο. Η δυάδα των Ντουράντ-Ίρβινγκ δεν έχει αποδώσει τα μέγιστα και πέφτει στις… παγίδες της σκληρής άμυνας των Σέλτικς, ενώ η λύση του Μπεν Σίμονς που υπολογιζόταν ως σημαντική μετά το trade του από τους Σίξερς δεν έχει παρουσιαστεί στο γήπεδο!

Όσο οι Σέλτικς, λοιπόν, προσθέτουν σελίδες στην ιστορία τους, οι Νετς θα αγωνιστούν στο Game 4 γνωρίζοντας πως έχουν μία και μόνο ευκαιρία για να πατήσουν το γκάζι. Στην πραγματικότητα ένα γκάζι χωρίς προηγούμενο, αφού σε τέτοια περίπτωση θα είναι μοναδική ομάδα σε ολόκληρη την πορεία του ΝΒΑ που θα το έχει καταφέρει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ