aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΛύνει το συμβόλαιό του ο Νοβίτσκι!

Λύνει το συμβόλαιό του ο Νοβίτσκι!

Την απόφαση να κάνει χρήση της οψιόν που του δίνεται να σπάσει το συμβόλαιό του με τους Μάβερικς πριν τον τρίτο και τελευταίο χρόνο του έκανε γνωστή ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Πάντως ο 37χρονος άσος δεν έχει καμία πρόθεση να αποχωρήσει και η κίνησή του έγινε για να συζητηθεί με τη διοίκηση για το πού οδεύει η ομάδα του Ντάλας. Πιθανότατα ο Γερμανός φόργουορντ, που θα είχε λαμβάνειν 8,7 εκατ. δολάρια για την επόμενη σεζόν, να δεχτεί να πάρει λιγότερα χρήματα προκειμένου να περισσέψουν περισσότερα για την ενίσχυση της ομάδας.

«Πιστεύω πως αυτό ήταν το σωστό να κάνω από μέρους μου. Θα καθίσουμε με τον Μαρκ Κιούμπαν και τον Ντόνι Νέλσον να συζητήσουμε πώς θα ενισχύσουμε την ομάδα. Από το πρωτάθλημα και μετά αποκλειόμαστε συνεχώς στον πρώτο γύρο των playoffs τερματίζοντας έβδομοι ή όγδοοι στη Δύση και έχουμε κερδίσει λίγα παιχνίδια στα playoffs. Στόχος μου ήταν να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο στα τελευταία χρόνια της καριέρας μου και πρέπει να σκεφτούμε κάποια πράγματα. Ελπίζω αυτή η κίνησή μου να φέρει μια αλυσίδα ενεργειών για να γίνουμε καλύτεροι και ανταγωνιστικοί και πάλι στο ψηλό επίπεδο», δήλωσε ο Νοβίτσκι.

«Από τη μέρα που πήραμε το πρωτάθλημα έχω πει πως θέλω να μείνω εδώ ως το τέλος της καριέρας μου και θα έφευγα μόνο αν αποφασιζόταν από την ομάδα να γίνει μια ριζική ανανέωση στο ρόστερ. Γνωρίζοντας τη διοίκηση, πάντα θέλουν οι Μάβερικς να πρωταγωνιστούν και έτσι δεν υπάρχει για μένα λόγος να αποχωρήσω», πρόσθεσε ο Ντιρκ, που έχει δηλώσει πως θέλει να γίνει ο δεύτερος παίκτης μετά τον Κόμπι Μπράιαντ με 20 χρόνια σε μια ομάδα και για να το πετύχει χρειάζεται να παίξει άλλη μια διετία.

Φέτος, παρότι το καλοκαίρι καταπονήθηκε από το Ευρωμπάσκετ, είχε 18,3 πόντους και 6,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, ενώ στα playoffs πρόσφερε 20,4 πόντους ανά αγώνα στην ομάδα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ