aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΚόμπι Μπράιαντ: Το ελικόπτερο θα είχε γλιτώσει τη συντριβή για 9 μέτρα

Κόμπι Μπράιαντ: Το ελικόπτερο θα είχε γλιτώσει τη συντριβή για 9 μέτρα

Η ανασύνθεση της πορείας του ελικοπτέρου με επιβάτες τον Κόμπι Μπράιαντ, την 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλους επτά ανθρώπους το οποίο συνετρίβη την περασμένη Κυριακή αποτελεί ένας από τους στόχους των 18 ερευνητών του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Συγκοινωνιών των ΗΠΑ (NTSB) σε μια προσπάθεια να καταλάβουν τι συνέβη και σημειώθηκε το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με το μέλος του πενταμελούς διοικητικού συμβουλίου της υπηρεσίας Τζένιφερ Χόμεντι, το ελικόπτερο που πετούσε στα «τυφλά» απείχε 6-9 μέτρα για να περάσει πάνω από έναν λόφο ώστε τελικά να αποφύγει τη συντριβή.

Η ίδια ανακοίνωσε ότι το ελικόπτερο είχε ανέβει σε 2.300 πόδια υψόμετρο όταν άρχισε να πέφτει με ταχύτητα 37χλμ./ώρα προσθέτοντας ότι κάθοδος με τέτοια ταχύτητα ήταν πολύ γρήγορη για να υπάρξει προσγείωση σημειώνοντας παράλληλα ότι το Sikorsky ταξίδευε με ταχύτητα 244χλμ./ώρα.

Όσο για τον πιλότο Άρα Ζομπαγιάν η Χόμεντι είπε ότι είχε εμπειρία 8.200 ωρών πτήσης με 1.250 εξ αυτών να είναι με τον συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου. Μια ημέρα πριν τη συντριβή, μάλιστα, ο Ζαμπογιάν είχε κάνει το ίδιο με το μοιραίο δρομολόγιο ακολουθώντας μια πιο ευθεία προσέγγιση καθώς ο ουρανός το Σάββατο ήταν καθαρός.

Σημαντικό για την πορεία των ερευνών -καθώς το οριστικό πόρισμα αναμένεται μετά από 12-18 μήνες- είναι και το στοιχείο ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο, που θεωρείται η «λιμουζίνα» των ιπτάμενων μεταφορικών μέσων, δεν διέθετε σύστημα εντοπισμού και προειδοποίησης εδάφους ενώ νωρίτερα είχε αποκαλυφθεί ότι δεν διέθετε και «μαύρο κουτί».

«Γνωρίζουμε λοιπόν ότι η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη» είπε η Χόμεντι η οποία έστρεψε τα βέλη της προς την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, καθώς, όπως είπε, η Υπηρεσία της είχε απαιτήσει πριν από 16 χρόνια να επιβάλει στα ελικόπτερα που μεταφέρουν έξι επιβάτες και πάνω να διαθέτουν σύστημα εντοπισμού εδάφους αλλά η FAA δεν ακολούθησε την οδηγία της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ