aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΚόμπι Μπράιαντ: Ένα πελώριο χαμόγελο που δεν θα σβήσει ποτέ

Κόμπι Μπράιαντ: Ένα πελώριο χαμόγελο που δεν θα σβήσει ποτέ

Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια. Και ο Κόμπι Μπράιαντ δεν έχει επιστρέψει. Το ελικόπτερό του δεν προσγειώθηκε. Ούτε εκείνος βγήκε με εκείνο το πελώριο χαμόγελό του. Αγκαλιά με την κόρη του Τζιάνα.

Για να αναρωτηθεί το λόγο που όλοι τον κοιτούν με απορία. Και κλαίνε από τη χαρά τους. Μόνο που τα δάκρυα αντιπροσωπεύουν το αντίθετο. Και η κακόγουστη φάρσα που σκαρφίστηκε η μοίρα δεν αλλάζει το τραγικό σενάριο της. Και αν δεν το κάνει για εκείνο, τότε δεν πρόκειται να το κάνει για κανέναν.

Ο Κόμπι Μπράιαντ έχασε τη ζωή του πριν από τρία χρόνια, σαν σήμερα. Μαζί του η Τζιάνα Μπράιαντ και άλλοι έξι άνθρωποι. Ο πιλότος Άρα Ζομπαγιάν και οι Κριστίνα Μάουζερ, Τζον, Κέρι και Αλίσα Αλτομπέλι, Σάρα και Πέιτον Τσέστερ.

Είναι οι μέρες που το όνομα του Κόμπι θα ακουστεί ξανά. Θα συνοδευτεί από δάκρυα. Ένα πελώριο «γιατί;». Και όλοι θα συμφωνήσουν για τη μεγάλη του απώλειά. Όχι μόνο τη συναισθηματική. Μόνο που ο Κόμπι μοιάζει να μην έχει φύγει από κοντά μας. Όλοι καρτερούν μία ημέρα που όλα θα έχουν μία παράλογη εξήγηση και ο Κόμπι θα είναι και πάλι εδώ.

Η ανθρώπινη φύση είναι παράξενη. Και φροντίζει να πιστοποιεί την αιωνιότητα κάθε μέρα. Ειδικά για τον Κόμπι. Ίσως η λέξη «αιώνιος» είναι η πλέον κατάλληλη. Κάτι που δεν θα είχε καταφέρει τόσο σύντομα, αν δεν γινόταν το μοιραίο.

Το NBA φρόντισε να δώσει το όνομα ενός παιδιού – που πέρασε πολλά χρόνια στην Ιταλία και όταν πήγε στο NBA κανείς δεν ήταν σίγουρος τι θα μπορέσει να καταφέρει – στο βραβείο του Πολυτιμότερου Παίκτη του All Star Game. Σας το είπαμε και παραπάνω, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο το όνομα «Κόμπι» θα αντηχεί στην μπασκετική αιωνιότητα.

Οι ιστορίες δίχως τέλος

Μετά από τρία χρόνια, οι ιστορίες για τον Μπράιαντ είναι όλο και περισσότερες. Μία από τις πρόσφατες, που αποκαλύφθηκε τρία χρόνια μετά, αφορά τον γκόλφερ Τζον Ραμ, ο οποίος έμαθε για τον θάνατο του Κόμπι, ενώ ξεκινούσε άλλη μία ημέρα στο Open Farmers Incurance.

Στις 26 Ιανουαρίου του 2020 το τηλεοπτικό δίκτυο CBS δεν ξεκίνησε τη μετάδοσή του με τις καλύτερες στιγμές από την προηγούμενη ημέρα. Αλλά με τα τραγικά νέα.

Το μυαλό του Ραμ λειτούργησε εγωϊστικά. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Βλέπετε, ο γκόλφερ θα συναντούσε τον Κόμπι, δύο ημέρες αργότερα. Θα αντάμωνε όχι μόνο με το είδωλό του, αλλά με άνθρωπο που μοιραζόντουσαν την ίδια… εργασιακή ηθική.

Κόμπι σημαίνει… χρυσάφι σε memorabilia

Ο χρόνος μοιάζει να σταμάτησε σε εκείνη την ημέρα, τρία χρόνια νωρίτερα. Μόνο τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει η διάθεση αντικειμένων του Κόμπι. Και η τιμή για την πώλησή τους αποδεικνύει το μεγαλείο του αθλητή, αλλά και του παροξυσμού που επικρατεί για ένα κομμάτι της ιστορίας του.

Μία trading card από τη rookie σεζόν του άλλαξε χέρια έναντι 2 εκατομμυρίων δολαρίων, η πρώτη φανέλα του κόστισε άλλα τόσα, ενώ η φανέλα προθέρμανσης στη μυθική εμφάνιση των 81 πόντων δημοπρατήθηκε έναντι 250.000 δολαρίων.

Ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να μπει σε διαδικασία δημοπρασίας μία εμβληματική φανέλα του, η οποία αναμένεται να… πιάσει 6-8 εκατομμύρια δολάρια!

Το όνομά του στο All Star Game του Κλίβελαντ, όπου τιμήθηκαν οι 75 κορυφαίοι παίκτες της Λίγκας δέχτηκε τα ίδια χειροκροτήματα και συγκέντρωσε την ίδια φασαρία με την ανακοίνωση του Μάικλ Τζόρνταν.

Πλέον, στο σημείο της τραγωδίας υπάρχει ένα άγαλμα. Ο Κόμπι και η Τζιάνα. Και οι δύο χαμογελαστοί. Η Τζιάνα κρατάει μία μπάλα. Ο Κόμπι φοράει τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς. Και το χέρι του σπεύδει να τυλίξει την κόρη του. Όπως έκανε πάντα…


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ