Κερδίζει πόντους η επανεκκίνηση στο ΝΒΑ!

Πολύ θετικά τα μηνύματα από την τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Άνταμ Σίλβερ και των ιδιοκτητών.

Σε καλό δρόμο φαίνεται πως είναι η επανεκκίνηση της δράσης στο ΝΒΑ μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε ο κομισάριος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, με την Ένωση Ιδιοκτητών. Οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν συμφώνησαν σε ένα γενικότερο πλαίσιο για restart ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους για την υγεία, ενώ θετικοί εμφανίζονται στην συντριπτική τους πλειονότητα και οι παίκτες.

Όπως συμφωνήθηκε, σε περίπτωση που εμφανιστεί ένα θετικό κρούσμα στον κορωνοϊό μέσα σε μια ομάδα δεν θα είναι από μόνο του αιτία να σταματήσει ξανά η δράση. «Αν ένα κρούσμα μάς οδηγούσε σε νέα διακοπή, δεν θα είχε νόημα να επιχειρήσουμε καν να αρχίσουμε ξανά», φέρεται να είπε ο Σίλβερ, σύμφωνα με το ESPN. Πάντως οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να συμφωνήσουν, σε συνεννόηση και με τις υγειονομικές αρχές, για ένα όριο κρουσμάτων πάνω από το οποίο δεν θα είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Ακόμη είναι ασαφές πώς θα γίνει η επιστροφή στη δράση. Αν δηλαδή θα ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος, αν θα γίνει ένα μινι-τουρνουά για τις τελευταίες θέσεις των playoffs ή θα οδηγηθούμε απευθείας στα playoffs. Μέσα στις επόμενες 2-4 εβδομάδες θα υπάρξει οριστική απόφαση για την επανεκκίνηση και πώς θα επιχειρηθεί.

Το βέβαιο είναι πως θα καθιερωθούν τακτικές εξετάσεις για κορωνοϊό στις ομάδες, ενώ για την ώρα έχει προβάδισμα η διεξαγωγή των αγώνων σε μία ή δύο πόλεις που θα παρέχουν ασφαλές περιβάλλον, με το Λας Βέγκας και την Disney World στο Ορλάντο επικρατέστερες.

Ήδη πάντως μέχρι την Δευτέρα οι 22 από τις 30 ομάδες θα έχουν διαθέσιμες τις εγκαταστάσεις τους για προπονήσεις των παικτών, αλλά όχι ομαδικές.

ΠΗΓΗsport-fm.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ