aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΕπιστροφή στις νίκες για Μπακς με triple double του Αντετοκούνμπο (vid)

Επιστροφή στις νίκες για Μπακς με triple double του Αντετοκούνμπο (vid)

Όπως φάνηκε η εντός έδρας ήττα από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς ήταν μια… κακή παρένθεση για τους Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι στάθηκαν ξανά στα πόδια τους και πέρασαν από την πρωτεύουσα των Η.Π.Α. κερδίζοντας τους Γουίζαρντς χάρη στη «γεμάτη» εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μπορεί η παρέα των Εμπίντ και Χάρντεν να «διέκοψε» το σερί των 16 νικών, αλλά τα «Ελάφια» παρουσιάζονται έτοιμα για να «χτίσουν» ένα ακόμα σερί στην τελευταία στροφή της regular season στο ΝΒΑ. Ακόμα και χωρίς τον Κρις Μίντλετον ο οποίος έμεινε εκτός για λόγους ξεκούρασης, οι Μπακς βρήκαν τις λύσεις δια χειρός του Έλληνα σούπερ σταρ για να αποδράσουν από την Γουάσινγκτον.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης αγωνίστηκε 36 λεπτά και σε αυτό το διάστημα μέτρησε 23 πόντους με 6/12 δίποντα, 11/15 βολές, 10 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 3 τάπες και 3 λάθη. Παίκτης-κλειδί για τον Μπουντενχόλζερ αποδείχθηκε ο Τζεβόν Κάρτερ, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και πρόσφερε πολλές λύσεις με το περιφερειακό του σουτ. Έχοντας μείνει μόλις 22 λεπτά στο παρκέ της «Capital One Arena» ο Αμερικανός γκαρντ τελείωσε το ματς με 20 πόντους έχοντας από τη πλευρά του 1/3 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Βέβαια το Μιλγουόκι παραλίγο να κάνει τα εύκολα-δύσκολα καθώς είχε προηγηθεί στο ματς και με 16 πόντους διαφορά (56-40) στην 2η περίοδο του αγώνα δείχνοντας να ελέγχει απόλυτα το ματς. Ωστόσο οι Γουίζαρντς όχι μόνο δεν τα παράτησαν αλλά έχοντας και σε καλή βραδιά τους Μπράντλεϊ Μπιλ (33π., 15/27 δίποντα, 3/3 βολές, 9 ριμπάουντ) και Κρίσταπς Πορζίνγκις (24π., 13ριμπ., 5ασ.) έφεραν τα πάνω κάτω και μείωσαν γρήγορα το εις βάρος τους σκορ.

Μάλιστα βρέθηκαν σε απόσταση μίας κατοχής (61-63) στο πεντάλεπτο της 3ης περιόδου ύστερα από καλαθι του Γκάφορντ και ουσιαστικά μετέτρεψαν και πάλι το ματς σε πραγματικό ντέρμπι. Η λήξη του τρίτου 12λεπτου κρατούσε τους Μπακς μπροστά στο σκορ (83-80) ενώ οι Γουίζαρντς κατάφεραν να πάρουν και προβάδισμα με 84-83 λίγο μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου. Όμως ήταν και η τελευταία φορά που το κατάφεραν γιατί στη συνέχεια οι Μπακς προσπάθησαν να ελέγξουν το παιχνίδι, με τον Γκρέισον Άλεν να ευστοχεί σ’ ένα κρίσιμο τρίποντο με το οποίο έδωσε αέρα νίκης στην ομάδα του.

Τα δωδεκάλεπτα: 28-34, 48-59, 80-83, 111-117

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ