aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΕμφατική ισοφάριση των Σέλτικς, «χάλασαν» την επιστροφή Εμπίντ (vid)

Εμφατική ισοφάριση των Σέλτικς, «χάλασαν» την επιστροφή Εμπίντ (vid)

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, το κλίμα ευφορίας που υπήρχε στους Σίξερς μετά το 0-1 επί των Σέλτικς και την ανάδειξη του Τζοέλ ΕΜπίντ σε πολυτιμότερο παίκτη της χρονιάς στο ΝΒΑ, πληρώθηκε… ακριβά. Ή αν προτιμάτε η ομάδα της Βοστόνης ήταν πολύ πιο έτοιμη προκειμένου να επιστρέψει στη σειρά και να μην δώσει άλλα δικαιώματα στην Φιλαδέλφεια.

Το τελικό σκορ και η διαφορά των 34 πόντων αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Σημείο-κλειδί για να «ανοίξει» η ψαλίδα της διαφοράς αποτέλεσε η 3η περίοδος, όταν οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 35-16 (!!) με αποτέλεσμα να κλείσουν το δωδεκάλεπτο με 92-65. Τετέλεσται. Αυτό ήταν. Οι Σίξερς είχαν παραδώσει το πνεύμα τους στο «TD Garden» και απλά μετρούσαν αντίστροφα για τα δύο επόμενα παιχνίδια στην έδρα τους.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μάλκολμ Μπρόγκντον ο οποίος πέτυχε 23 πόντους έχοντας 1/5 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ ο Τζέιλεν Μπράουν ήταν και πάλι η «σταθερή αξία των Σέλτικς με 25 πόντους (6/11 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 4 τελικές πάσες και 2 κλεψίματα.

Μάλιστα ήταν ένα ματς στο οποίο ο Τζέισον Τέιτουμ αντιμετώπισε προβλήματα με τα φάουλ με αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόλις 19 λεπτά, να μην βρει ρυθμό και να μείνει στους 7 πόντους με μόλις 1/7 εντός παιδιάς. Οι Σμαρτ και Γουάιτ πρόσθεσαν από 15 πόντους για τους νικητές ενώ άλλους 12 πόντους είχε ο Γκραντ Γουίλιαμς. Σε αυτό το παιχνίδι ο Τζο Ματσούλα είχε την ευκαιρία να ανοίξει και το rotation χρησιμοποιώντας 13 παίκτες ενώ είδε την ομάδα του να ευστοχεί σε 20 τρίποντα στο σύνολο.

Στον αντίποδα μπορεί ο Τζοέλ Εμπίντ να επέστρεψε την ενεργό δράση μετά τις ενοχλήσεις που είχε στο γόνατο ωστόσο δεν είχε… ενεργοποιήσει το MVP mode. Έμεινε στους 15 πόντους με μόλις 3 ριμπάουντ και σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε να είναι έτοιμος. Από τη στιγμή που ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Game 1 , Τζέιμς Χάρντεν ήταν πολύ άστοχος με 12 πόντους και 2/14 εντός παιδιάς ήταν… αδύνατον για τους Σίξερς να φανούν απειλητικοί. Ειδικά έχοντας μόλις 6/30 τρίποντα! Ο Τομπάιας Χάρις ήταν πρώτος σκόρερ με 16 πόντους ενώ άλλους 13 πόντους πέτυχε ο Ταϊρίς Μάξεϊ.

Τα δωδεκάλεπτα: 28-22, 57-49, 92-65, 121-87.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ