aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΑντετοκούνμπο: «Κύριε Γκάλη, σας παρακαλούμε ελάτε να παίξετε μαζί μας!»

Αντετοκούνμπο: «Κύριε Γκάλη, σας παρακαλούμε ελάτε να παίξετε μαζί μας!»

Οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησαν στο «Μετρόπολις» εν όψει του «ΕΚΟStreetball Event 2016 Antetokoumbros» που θα διεξαχθεί στο «Nick Galis Hall».

Για το γεγονός ότι θα βρεθούν στο «Nick Galis Hall» για το τουρνουά, ανέφερε ο Θανάσης: «Σίγουρα είναι πολύ μεγάλη τιμή για μας. Ο Νίκος Γκάλης μεγαλούργησε σε αυτό το γήπεδο. Δεν έχουμε παίξει στην Ελλάδα Α1 και το γεγονός ότι θα φιλοξενηθούμε για να κάνουμε αυτό το event, είναι κάτι τρομερό για εμάς».

Κι ο Γιάννης: «Κύριε Γκάλη αν μας ακούτε θα είναι πολύ μεγάλη μας χαρά να είστε στο Αλεξάνδρειο, να σας δούμε από κοντά κι αν γίνεται να παίξετε!».

«Από τα Σεπόλια στου Ζωγράφου με τα πόδια!»

Για το ΝΒΑ, είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ήταν η τρίτη σεζόν στο ΝΒΑ. Ένα όνειρό που έγινε πραγματικότητα. Κάθε μέρα που ξυπνάω και πάω προπόνηση το απολαμβάνω. Προσπαθώ όσο πιο σκληρά μπορώ. Θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να μην χαραμίσω την ευκαιρία που έχω. Δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνω. Το απολαμβάνω. Είναι κομμάτι της ζωής μου. Το έκανα πιο παλιά που ήμουν πιο μικρός. Πήγαινα από τα Σεπόλια στου Ζωγράφου, όταν είχε απεργίες και δεν είχε Μέσα Μεταφοράς. Πηγαίναμε με τα πόδια με τον Κώστα και τον Θανάση. Όταν πήγα με χιόνια στην προπόνηση είχε πολύ κρύο και δεν θέλω να το ξανακάνω».

Για το ότι είναι πρότυπο για τα μικρά παιδιά, είπε ο Θανάσης: «Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή, γι’ αυτά τα πράγματα που έχουμε κάνει, μας παρακολουθούν πολλά νέα παιδιά. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι ώστε να είμαστε το σωστό παράδειγμα. Πρέπει να δίνουμε το κίνητρο για να πετύχουν τα παιδιά το όνειρό τους. Εμείς θέλουμε να προχωράμε μπροστά».

Για τους στόχους που έχει ο Θανάσης στο ΝΒΑ: «Ο πρώτος μου στόχος είναι να κάτσω στην Αμερική. Στόχος μου είναι το ΝΒΑ και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Πρέπει τα παιδιά να ακολουθούν τα όνειρά τους. Εγώ πιστεύω ότι το να έχεις όνειρα είναι για κάποιον λόγο. Η δουλειά μας είναι να έχουμε υπομονή, να δουλεύουμε σκληρά και από εκεί και πέρα θα έρθουν όλα».

Ο Γιάννης είχε πει ότι αν παίξουν όλα τα αδέλφια του στο ΝΒΑ θα κλάψει: «Το έχω πει ότι θα κλάψω αν παίξουμε όλοι μαζί στο ΝΒΑ. Μην αφήνουμε απ’ έξω τον Άλεξ που είναι ο μικρότερος της οικογένειας, είναι 14 χρονών, και παίζει κι αυτός μπάσκετ».

Για το ότι ο Τζέισον Κιντ τον καθιέρωσε ως πλέι μέικερ: «Μου αρέσει ο ρόλος του πλέι μέικερ. Ο Τζέισον Κιντ είναι ένας πανέξυπνος προπονητής και για να μου δίνει την ευκαιρία να παίξω πλέι μέικερ στην ομάδα δεν είναι τυχαίο. Αυτό που έχω να κάνω είναι να δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου και να βελτιωθώ σε αυτή τη θέση. Θέλω να φτάσω την ομάδα μου ψηλότερα».

«Θέλω να παίξω στην Εθνική, δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μου»

Για το αν θα καταφέρει να βοηθήσει την Εθνική το καλοκαίρι και ενόψει Ολυμπιακών, είπε ο Γιάννης: «Σίγουρα θέλω να παίξω στην Εθνική. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μου. Πρέπει να κάνω μια συζήτηση με τον κ. Κατσικάρη. Γιατί σε έναν μήνα από τώρα δεν θα είναι στο χέρι μου να παίξω στην Εθνική, αλλά στους Μπακς. Θέλω να παίξω στην Εθνική και θα προσπαθήσω να πείσω την ομάδα να με αφήσει. Σίγουρα θα έχω υποχρεώσεις, γιατί τότε ξεκινάνε οι προπονήσεις στο Μιλγουόκι. Είναι και τα συμβόλαια μπροστά, αλλά και ο Κιντ θέλει να κάτσω στο Μιλγουόκι για να με κάνει καλύτερο στο πλέι μέικερ. Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να έχει ένας 21χρονος την μπάλα στα χέρια του».

Ο Θανάσης ανέφερε από την πλευρά του για την Εθνική: «Θέλω να παίξω στην Εθνική μαζί με τον Γιάννη και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ