aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤΤην έκανε αφρικανική… σκόνη και συνεχίζει η Σερβία

Την έκανε αφρικανική… σκόνη και συνεχίζει η Σερβία

Ιδανική εκκίνηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για τη Σερβία, η οποία με οδηγό τον εξαιρετικό Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (24π.) διέλυσε την Ανγκόλα με 105-59, στο εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης.

Το σύνολο του Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς, όπως αναμενόταν, δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία απέναντι στους Αφρικανούς, συντρίβοντας τους με το επιβλητικό 105-59 και έκανε, έτσι, το ιδανικό «ποδαρικό» στον Δ’όμιλο, στο ματς που άνοιξε το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Ο 27χρονος γκαρντ των «πλάβι» έκανε προθέρμανση για τα μεγάλα ματς που θα ακολουθήσουν, ολοκληρώνοντας με 24 πόντους (5/7 τρίποντα) σε μόλις 19 λεπτά συμμετοχής και είχε για συμπαραστάτες τους… τρίδυμους πύργους, Γιόκιτς, Μιλουτίνοφ, Μαριάνοβιτς, οι οποίοι πρόσθεσαν αθροιστικά άλλους 40.

Οι Σέρβοι ξεκίνησαν χωρίς τον Νίκολα Γιόκιτς στην αρχική τους πεντάδα, με τους Μπογκντάνοβιτς και Μαριάνοβιτς να επωμίζονται τις πρώτες επιθέσεις αλλά να δέχονται απαντήσεις από τους Ανγκολέζους για το κλειστό 13-15 της εκκίνησης, ολοκληρώνοντας τελικά με διαφορά εννιά πόντων την πρώτη περίοδο (20-29).

Σιγά σιγά, η προδιαγεγραμμένη μοίρα των Αφρικανών άρχισε να γίνεται πραγματικότητα από το δεύτερο δεκάλεπτο, όποτε και το σύνολο του Αλεξάνταρ Ομπράντοβιτς πάτησε το «γκάζι» και ξέφυγε ανεπιστρεπτί μέχρι το τέλος του ματς.

Το 20-29, με προεξάρχων τον γκαρντ των Σακραμέντο Κινγκς, ο οποίος είχε 16 πόντους στο ημίχρονο, και highlight τις «μαγικές» συνεργασίες των δύο Νικόλα, Γιόκιτς και Μιλουτίνοφ, έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στο 32-50 της ανάπαυλας και ακολούθως έσπασε το φράγμα του +30 στο τρίτο δεκάλεπτο(40-70).

Στην τέταρτη και καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα περίοδο, οι Σέρβοι όχι μόνο δεν κατέβασαν ρυθμούς αλλά ξεπέρασαν και το +40 (47-98), φτάνοντας στο τελικό 105-59 με όλους τους παίκτες τους να σκοράρουν, πλην του άποντου Ραντούλιτσα.

Από το ηττημένο σύνολο του Γουίλ Βόιγκτ, ξεχώρισαν οι«διψήφιοι» Κάρλος Μοράις και Πάουλο Λεονέλ με 15και 10 πόντους αντίστοιχα.

Τη δεύτερη αγωνιστική η Σερβία θα βρει απέναντι της τις Φιλιππίνες και η Ανγκόλα θα κοντραριστεί με την Ιταλία.

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 32-50, 47-78, 59-105.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ