aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤΣόκαρε το Μαυροβούνιο η Νέα Ζηλανδία, χαμός στον όμιλο της Ελλάδας

Σόκαρε το Μαυροβούνιο η Νέα Ζηλανδία, χαμός στον όμιλο της Ελλάδας

Η Νέα Ζηλανδία έδειξε τα δόντια της νικώντας με 93-83 το απογοητευτικό Μαυροβούνιο για τον έκτο όμιλο, στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδας. Το αποτέλεσμα αυτό περιπλέκει την κατάσταση, καθώς όλες οι ομάδες θα έχουν ελπίδες πρόκρισης (ακόμη και το Μαυροβούνιο) και πιθανότητες αποκλεισμού (ακόμη και ο νικητής του Ελλάδα-Βραζιλία), καθώς αν υπάρξει ισοβαθμία τα πάντα θα κριθούν στις διαφορές.

Ασταμάτητος για τους νικητές ο Κόρεϊ Γουέμπστερ με 25 πόντους (6/8 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Ξεχώρισε ο Νίκολα Ιβάνοβιτς με 18 πόντους και 7 ασίστ για τους ηττημένους, ενώ ο κόουτς Ζβέζνταν Μίτροβιτς αποβλήθηκε στα τέλη του δεύτερου δεκαλέπτου με δεύτερη τεχνική ποινή για διαμαρτυρία.

Την Πέμπτη η Νέα Ζηλανδία αντιμετωπίζει την Ελλάδα και το Μαυροβούνιο την Βραζιλία.

Τα τρίποντα του Κ. Γουέμπστερ έδωσαν εξ αρχής ένα μικρό προβάδισμα στη Νέα Ζηλανδία (4-8, 8-11), που ξεκίνησε με 5/5 τρίποντα. Το Μαυροβούνιο αντέδρασε και προσπέρασε με τον Ντούμπλιεβιτς (19-16), αλλά μόνο προσωρινά, καθώς οι Tall Blacks ξέφυγαν και μάλιστα με επτά (24-31) λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Φοτού έγινε ο πρώτος διψήφιος σκόρερ του ματς (32-36) και το δεύτερο τρίποντο του Λόου οδήγησε ξανά την ομάδα του στο +7 (36-43). Η ζώνη του Πολ Χενάρ προβλημάτισε πολύ τους Μαυροβούνιους και 31,6’’ πριν το ημίχρονο ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Κάπως έτσι η Νέα Ζηλανδία έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα εννέα πόντων (44-53).

Δύο καλάθια του Φοτού χάρισαν στην ομάδα του την πρώτη διψήφια διαφορά στον αγώνα (48-59), αλλά ο Βούτσεβιτς με γκολ-φάουλ και τρίποντο έδωσε… ζωή στο Μαυροβούνιο (56-61). Η αντεπίθεση συνεχίστηκε και η ψαλίδα έκλεισε στον πόντο, 65-66, στο φινάλε της τρίτης περιόδου, ενώ το τέταρτο δεκάλεπτο άρχισε με προσπέρασμα δια χειρός Ιβάνοβιτς (67-66). Οι Σμιθ-Μίλνερ και Κ. Γουέμπστερ με μακρινά σουτ έκοψαν τη φόρα των αντιπάλων (67-75) και η Νέα Ζηλανδία αποσπάστηκε ξανά, 71-83, ενώ οι ανορθόδοξες επιθέσεις των Μαυροβούνιων δεν τους επέτρεψαν να επιστρέψουν στο ματς.

Δεκάλεπτα: 26-31, 44-53, 65-66, 83-93

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ