aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤΗ Ελλάδα και οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν πάρει την πρόκριση στο Παγκόσμιο

Η Ελλάδα και οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν πάρει την πρόκριση στο Παγκόσμιο

Η Ελλάδα πήρε ένα τεράστιο διπλό μέσα στο Βέλγιο με 72-70 και μαζί την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 (25 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου). Η Εθνική Ελλάδας έδειξε χαρακτήρα και πήρε το θρίλερ με κορυφαίους τους Λαρεντζάκη με 20 πόντους και τον Καλάθη με 13 πόντους και 10 ασίστ. Δεν λείπει από άλλη μια μεγάλη διοργάνωση η Ελλάδα και θα ψάξει την επιστροφή στις επιτυχίες για πρώτη φορά μετά το χάλκινο που κατέκτησε στο Eurobasket του 2009.

Μαζί με την Εθνική Ελλάδας, τεράστιο βήμα πρόκρισης από τον ίδιο όμιλο έκανε η Σερβία που πήρε τη νίκη κόντρα στην Τουρκία, αφού ο Γουίλμπεκιν αστόχησε στο σουτ που θα έδινε το διπλό στην ομάδα του Αταμάν.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο

Ελλάδα
Ιαπωνία (συνδιοργανώτρια)
Φιλιππίνες (συνδιοργανώτρια)
Φινλανδία
Ακτή Ελεφαντοστού
Νέα Ζηλανδία
Λίβανος
Καναδάς
Κίνα
Αυστραλία
Γερμανία
Λετονία
Ιταλία
Ισπανία
Λιθουανία
Σλοβενία
Γαλλία

Πληροφορίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Το επόμενο καλοκαίρι η καρδιά του παγκόσμιου μπάσκετ θα χτυπά στην Ασία. Το Παγκόσμιο Κύπελλο και η φάση των ομίλων θα γίνουν σε Ιαπωνία, Ινδονησία και Φιλιππίνες. Στη Μανίλα θα διεξαχθεί η τελική φάση.

Η κλήρωση των ομίλων έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Μανίλα των Φιλιππίνων τον Μάρτιο του 2023. Εκεί θα καθοριστούν και οι αντίπαλοι της Ελλάδας, αλλά και σε ποια πόλη θα ταξιδέψει στην πρώτη φάση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ