aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤΈπιασε… 126 κι έστειλε μήνυμα στην Ιταλία η Σερβία!

Έπιασε… 126 κι έστειλε μήνυμα στην Ιταλία η Σερβία!

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε για μια ακόμα αγωνιστική η Σερβία, η οποία ταπείνωσε τις Φιλιππίνες δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Το τελικό 126-67 μαρτυρά πλήρως την εικόνα ενός ματς που βρήκε τους Σέρβους να σουτάρουν με το… εκνευριστικά καλό 86% (36/42) στα δίποντα!

Η αρχή δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα για τους επιπόλαιους Σέρβους, οι οποίοι υπέπεσαν σε τρία λάθη πριν την συμπλήρωση των πρώτων πέντε λεπτών. Η είσοδος των Γιόβιτς και Σιμόνοβιτς στο παρκέ έναντι των μετριότατων Μίτσιτς και Μπίρτσεβιτς αποκατέστησε την τάξη. Το αρχικό 7-9 μετατράπηκε σε 28-13 στο τέλος της πρώτης περιόδου και όλα έδειχναν να βαίνουν καλώς.

Οι Φιλιππινέζοι έκαναν απέλπιδες προσπάθειες για επιστρέψουν στην διεκδίκηση του αγώνα, όμως την στιγμή που έδειξαν σημάδια ζωής (39-28 στο 15’) οι Σέρβοι ανέβασαν στροφές και… εξαφανίστηκαν από το οπτικό τους πεδίο (62-35 στο 20’) χάρη στο τρομερό 68% (21/31) στα σουτ εντός πεδιάς (58% στα τρίποντα, 7/12).

Σαν να μην έφτανε αυτό, η έναρξη του δευτέρου σηματοδότησε το «ξύπνημα» του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος πέτυχε τους εννιά από τους δώδεκα πόντους της ομάδας του και δώδεκα συνολικά στην τρίτη περίοδο, όπου είδε τους Σέρβους να σταματούν στους 99 (!) πόντους και με ποσοστά που αγγίζουν τα όρια του… υπερφυσικού (81% στα δίποντα, 61% στα τρίποντα).

Στην τελευταία και διαδικαστική περίοδο, οι παλμοί έπεσαν -κι άλλο- με το τελικό 126-67 να έρχεται ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης των παικτών του Τζόρτζεβιτς, που έβλεπαν τους αντιπάλους τους να παίζουν αντιαθλητικά με την διαφορά στους 50!

Με αυτή την επικράτηση οι Σέρβοι έκαναν το 2/2 και πάνε να παίξουν τον τελικό πρωτιάς κόντρα στην Ιταλία. Στον αντίποδα, οι Φιλιππινέζοι μετρούν δύο ήττες με συνολική διαφορά πόντων -105!

Από τους «πλάβι» ξεχώρισαν οι Μπιέλιτσα (20π.) και Μπογκντάνοβιτς (17π.), σε ένα ματς που ο Λούτσιτς ήταν ο μόνος που σκόραρε λιγότερους από πέντε πόντους.

Από τους ηττημένους διασώθηκαν μόνο οι Πέρεζ (16π.) και Νταλιστάν (15π.), ενώ τραγική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μπλάτσε (5π. με 2/10 εντός πεδιάς).

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 62-35, 99-48, 126-67

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ