aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤΔιέλυσε την Σενεγάλη δια χειρός Τζόζεφ ο Καναδάς

Διέλυσε την Σενεγάλη δια χειρός Τζόζεφ ο Καναδάς

Νικητής στο ματς της παρηγοριάς αναδείχθηκε ο Καναδάς, ο οποίος διέλυσε με 82-60 την ανήμπορη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων Σενεγάλη.

Η πρώτη περίοδος είχε μια και μόνο πρωταγωνίστρια και αυτή δεν ήταν η ομάδα του Νικ Νερς. Οι Καναδοί, προφανώς επηρεασμένοι από τον πρόωρο αποκλεισμό, εμφανίστηκαν νωθροί στο ξεκίνημα και βρέθηκαν στο -11 (11-22) στο τέλος της πρώτης περιόδου και στο -13 (11-24) στο ξεκίνημα της δεύτερης.

Η αφύπνιση των Τζόζεφ και Μπιρτς σήμανε την επιστροφή των Καναδών. Οι παίκτες του Νικ Νερς έτρεξαν ένα σερί 20-4 και πήραν τα ηνία του σκορ (31-28), τα οποία και διατήρησαν στην ελάχιστη τιμή τους στην ανάπαυλα (33-32).

Η κατάσταση άρχισε να ξεκαθαρίζει μετά τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, όταν και οι τυπικά γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 10-0, απέκτησαν διψήφια διαφορά και δεν κοίταξαν ξανά πίσω, ελέω του τρομερού Κόρι Τζόζεφ, ο οποίος δεν επέτρεψε στους Σενεγαλέζους να αποκτήσουν ξανά ελπίδες επικράτησης.

Το τελικό 82-60 έφερε τους Καναδούς με πλεονέκτημα στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32, ενώ από την άλλη ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες πρόκρισης των «Λιονταριών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές των θριαμβευτών, πέραν του άσου των Κινγκς που σταμάτησε στους 24 πόντους, σημαντικότατη ήταν η συνεισφορά των Πάνγκος (13π.) και Μπιρτς (6 π. και 10ρ.) αλλά και του Ετζίμ που «άγγιξε» το double-double (11 πόντοι και 8 ριμπάουντ).

Στον αντίποδα, απελπιστικά μόνος ήταν για άλλη μια φορά ο -γνώριμός μας- Μοχάμεντ Φαγέ (14π.).

Τα δεκάλεπτα: 11-22, 33-32, 59-46, 82-60

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ