aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΜε Χάποελ Ιερουσαλήμ η ΑΕΚ στα playoffs του Basketball Champions League

Με Χάποελ Ιερουσαλήμ η ΑΕΚ στα playoffs του Basketball Champions League

Απέναντι στην Χάποελ Ιερουσαλήμ θα διεκδικήσει η ΑΕΚ την πρόκριση στο Final 4 του Basketball Champions League. Στην κλήρωση που έγινε λίγο μετά τις 11:30 στην Ελβετία, η κλήρωση έφερε την «Ένωση» αντιμέτωπη με την ομάδα του Ισραήλ, ενώ οι άλλες δύο πιθανές αντίπαλοι ήταν η Βόννη και η Τενερίφη.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:
Βόννη (Γερμανία)-Στρασμπούρ (Γαλλία)
Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-ΑΕΚ
Τενερίφη (Ισπανία)-Μανρέσα (Ισπανία)
Μάλαγα (Ισπανία)-Μούρθια (Ισπανία)

Οι σειρές των playoffs κρίνονται στις δύο νίκες. Τα πρώτα ματς θα γίνουν 4-5 Απριλίου στην έδρα όσων έχουν πλεονέκτημα, τα δεύτερα 11-12 Απριλίου στην έδρα όσων έχουν μειονέκτημα και τα τρίτα (εφόσον χρειαστούν) 18-19 Απριλίου στην έδρα όσων έχουν πλεονέκτημα.

Το Final 4 έχει προγραμματιστεί να γίνει 12 και 14 Μαΐου και η ΑΕΚ διεκδικεί τη διοργάνωσή του, μαζί με τη Μάλαγα και τα Ιεροσόλυμα. Την κλήρωση έκαναν ο Λιθουανός άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ (και του Παναθηναϊκού) Γιόνας Ματσιούλις και ο Ισπανός πρώην διεθνής, Φραν Βάσκεθ.

Ο CEO του BCL, Πατρίκ Κομνηνός, τόνισε πως «… πάνω από 500.000 θεατές είδαν από κοντά τους αγώνες και πάνω από 40 εκατομμύρια τηλεοπτικά στη φάση των 16» προσθέτοντας πως «… το επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν πολύ υψηλό και το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική».

Ποια είναι η Χάποελ Ιερουσαλήμ
Η Χάποελ Ιερουσαλήμ προκρίθηκε με 5-1 από την πρώτη φάση των ομίλων χάνοντας μόνο από τη Λούντβιγκσμπουργκ εντός έδρας, ενώ στη φάση των «16» ηττήθηκε μόνο από την Ντιζόν εντός έδρας στην πρεμιέρα και κατόπιν είχε πέντε σερί νίκες, ανάμεσά τους και αυτή στην έδρα της Στρασμπούρ που της χάρισε το πλεονέκτημα έδρας στην τελευταία αγωνιστική.

Προπονητής της είναι ο Σέρβος Αλεξάνταρ Τζίκιτς, που έχει δουλέψει επίσης σε Παρτιζάν, Μπουντούτσνοστ και Εστουδιάντες, ενώ η έδρα της «Pais Arena», χωρά 11.000 θεατές και είναι μια από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης. Βοηθός του Τζίκιτς είναι ο 38χρονος Έλληνας Θοδωρής Γιαννακόπουλος, που είχε συνεργαστεί μαζί του και στην Μπουντούτσνοστ. Η ομάδα του Ισραήλ έχει ήδη κατακτήσει φέτος το Κύπελλο νικώντας με 67-61 στον τελικό την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ στο πρωτάθλημα είναι τρίτη με 13-6, πίσω από Μακάμπι (17-3) και Χάποελ Τελ Αβίβ (16-4).

Βασίζεται στους Αμερικανούς της, με τον λευκό σέντερ Ζακ Χάνκινς, τον γκαρντ/φόργουορντ Λέβι Ράντολφ και τους γκαρντ Καντίν Κάρινγκτον και Σπίντι Σμιθ να ξεχωρίζουν. Ο Λετονός ψηλός Μάρεκς Μέγερις προσθέτει βάθος, όπως και οι Ισραηλινοί διεθνείς Οζ Μπλέιζερ και Ιτάι Σέγκεφ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ