aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ισοπεδωτική Σερβία!

Το πρώτο της ολυμπιακό μετάλλιο μετά από 20 χρόνια, αλλά και το παρθενικό ως ανεξάρτητο κράτος πανηγυρίζει η Σερβία. Με μια ολοκληρωτική εμφάνιση σάρωσε την Αυστραλία με 87-61 και θα διεκδικήσει το χρυσός τον τελικό της Κυριακής απέναντι στις ΗΠΑ (21:45 ώρα Ελλάδος) σε μια επανάληψη του ραντεβού τους προ δύο ετών στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Οι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων «μπούμερς» θα διεκδικήσουν το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία τους στον μικρό τελικό απέναντι στην Ισπανία (17:30).

Καταπληκτικός και πάλι ο Μίλος Τεόντοσιτς με 22 πόντους και 5 ασίστ, αλλά τη διαφορά έκανε η άμυνα που κράτησε μια ομάδα με μέσο όρο 89 πόντους μέχρι τα ημιτελικά στους 14 στο πρώτο ημίχρονο.

serbia2

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς παρουσιάστηκε άριστα διαβασμένη ΚΑΙ στις δύο πλευρές του παρκέ κυριαρχώντας απόλυτα από το πρώτο λεπτό. Η άμυνα οδηγούσε τους Αυστραλούς σε πολλά λάθη και άστοχα σουτ, τη στιγμή που επιθετικά ο Τεόντοσιτς οργάνωνε μαεστρικά το παιχνίδι της ομάδας του. Η Σερβία πέτυχε τους πρώτους οκτώ πόντους του ματς (0-8) κι έφτασε πριν κλείσει το δεκάλεπτο σε διψήφια διαφορά (5-16) ενώ αύξανε διαρκώς το προβάδισμά της που έφτασε στους 21 πόντους (14-35) στο ημίχρονο.

Όσοι περίμεναν την αντίδραση της Αυστραλίας… ακόμη περιμένουν. Οι «πλάβι» συνέχισαν να κάνουν πλάκα στο παρκέ και η απόσταση των δύο ομάδων όχι απλώς δεν μαζευόταν, αλλά διαρκώς ξεχείλωνε. Ο ασταμάτητος Τεόντοσιτς οδήγησε την ομάδα του στο +26 (31-57) δυόμισι λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και η Σερβία δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι απέναντι στους παραδομένους «μπούμερς».

Δεκάλεπτα: 5-16, 14-35, 38-66, 61-87.

Αυστραλία: Γκούλντινγκ, Μιλς 13, Μπόγκουτ 4, Ινγκλς 12, Ντελαβεντόβα 3, Μπρέκχοφ 6, Λις 3, Μπέινς 7, Άντερσεν, Μότουμ 13, Μάρτιν.

Σερβία: Τεόντοσιτς 22, Σιμόνοβιτς, Μπογκντάνοβιτς 6, Μάρκοβιτς 14, Κάλινιτς 6, Νέντοβιτς 1, Μπίρτσεβιτς, Ραντούλιτσα 11, Γιόκιτς 9 (11 ριμπ.), Στίματς 4, Γιόβιτς 2, Μάτσβαν 12.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ