aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Νέα | Αθλητικές Ειδήσεις ΜπάσκετΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΗ Σερβία το γιουγκοσλαβικό ντέρμπι του μίσους

Η Σερβία το γιουγκοσλαβικό ντέρμπι του μίσους

Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι με τα όλα του, οι δύο κορυφαίες εθνικές ομάδες που προέκυψαν από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η Σερβία και η Κροατία, κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα παρκέ του Ρίο με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.

Μετά από 40 συγκλονιστικά λεπτά, με πολύ πάθος και ένταση, η Σερβία αποδείχτηκε πιο ψύχραιμη στα τελευταία δευτερόλεπτα και έφτασε στη νίκη με 86-83, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για την 4άδα.

Ο Μάριο Χεζόνια έχασε το τρίποντο στα 5” που θα έφερνε τη διαφορά στον πόντο, με τη βολή του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς στα 2” να γράφει το τελικό σκορ.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 18 πόντους στο ενεργητικό του ξεχώρισε από πλευράς νικητών, με τους Ραντούλιτσα και Γιόκιτς να πετυχαίνουν από 12 πόντους, ενώ ο Τεόντοσιτς τελείωσε το παιχνίδι με 9. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 28 πόντους, οι οποίοι όμως δεν στάθηκαν αρκετοί προκειμένου να αποτραπεί το… μοιραίο.

Η αγκαλιά του Σάσα Τζόρτζεβιτς με τον Βλάντε Ντίβατς στο τέλος, ήταν πάντως ένα από τα στιγμιότυπα που έκαναν τη μεγαλύτερη αίσθηση στο γιουγκοσλαβικό ντέρμπι.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 38-32, 52-64, 83-86.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Πέτροβιτς): Μπάμπιτς 4, Σιμόν 8, Χεζόνια 16 (2), Σάριτς 7, Ούκιτς 4 (1), Πλάνινιτς 6, Μπιλάν 10, Μπογκντάνοβιτς 28 (4).

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 9 (2/11 σουτ, 10 ασ.), Σιμόνοβιτς, Μπογκντάνοβιτς 18 (3), Μάρκοβιτς 12, Κάλινιτς 6, Νέντοβιτς, Ραντούλιτσα 12 (4/11 δίπ.), Γιόκιτς 12 (1), Στίματς, Γιόβιτς 9 (1), Μάτσβαν 8 (2).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ