aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΖόρικο διπλό για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Καζάν

Ζόρικο διπλό για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Καζάν

Η αποστολή της Ρεάλ ήταν επικίνδυνη. Ο Ρούντι Φερνάντεθ έμεινε ξανά εκτός αγώνα, ο Σέρχιο Γιουλ δεν ήταν καλός, όμως η κυριαρχία των Ισπανών στη ρακέτα, σε συνδυασμό με τον τρομερό Λούκα Ντόντσιτς που έκανε ΞΑΝΑ ρεκόρ καριέρας, τους οδήγησαν στη νίκη επί της Ούνικς (81-77).

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έμεινε έτσι μόνη στην κορυφή της EuroLeague και περιμένει “γκέλες” του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να γίνει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Ο στόχος της Ούνικς ήταν να επιβάλλει το τέμπο της από νωρίς. Έριξε τον ρυθμό από το ξεκίνημα, βρέθηκε στο +8 (14-6), μα δεν μπόρεσε να κρατήσει μια απόσταση. Η Ρεάλ ισορρόπησε το ματς, έκλεισε την πρώτη περίοδο στο 18-17 και στη δεύτερη έκανε την… επανάστασή της με τον Ράντολφ και τον Αγιόν να είναι κυρίαρχοι στη ρακέτα. Το 36-43 του ημιχρόνου ήταν φυσιολογικό, με τους Μαδριλένους να μετρούν 17-24 δίποντα (71%) και μόλις 2/8 τρίποντα, την ώρα που ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε 3/8 προσπάθειες και κανείς παίκτης των γηπεδούχων περισσότερα από τρία καλάθια.

Λάνγκφορντ, Παραχούσκι και Κολόμ έκαναν ένα σπουδαίο ξέσπασμα στα τέλη της τρίτης περιόδου, με την Ούνικς να παίρνει το προβάδισμα (57-53) χάρη σε ένα μικρό σερί 9-0 που θορύβησε τον Πάμπλο Λάσο. Οι Μαδριλένοι έμειναν όρθιοι σε εκείνο το δύσκολο γι’ αυτούς σημείο της αναμέτρησης, με τον Ντόντσιτς να ηγείται και τον Ντρέιπερ να γράφει από την αριστερή γωνία το 66-70 στο 35′. Όταν μάλιστα η Ρεάλ έκανε το 70-77, η Ούνικς δεν είχε άλλες δυνάμεις, άλλο πείσμα για να κυνηγήσει τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 36-43, 53-53, 77-81

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ