aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΥποκλίθηκε ξανά στη «βασίλισσα» και αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός

Υποκλίθηκε ξανά στη «βασίλισσα» και αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός

Final Four ήταν και πάει… Για 7η διαδοχική σεζόν, ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός νυμφώνος αφού ηττήθηκε για 3η φορά από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ (82-89) και αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» βελτιώθηκαν αισθητά σε σχέση με το δεύτερο παιχνίδι της σειράς, όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό για να φτάσουν στο ροζ φύλλο, αφού τους έλειψε το καθαρό μυαλό στις κρίσιμες στιγμές κόντρα σε μια ομάδα που έβρισκε συνεχώς νέους ήρωες, ενώ πληγώθηκαν από τα χαμένα ριμπάουντ (24-39 υπέρ των φιλοξενούμενων).

Όγδοη διαδοχική ήττα από τους Μαδριλένους για το «τριφύλλι», που είχε κορυφαίους τους Λοτζέσκι (16 πόντοι), Καλάθη (17 πόντοι, 7 ασίστ). Πέντε παίκτες της ομάδας του Λάσο είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τους Καμπάτσο (16 πόντοι, 10 ασίστ), Ράντολφ (14 πόντοι) και Φερνάντεθ (16 πόντοι) να… σκοτώνουν τους γηπεδούχους.

Η Ρεάλ μπήκε στο παιχνίδι χωρίς άγχος και εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα της άμυνας του Παναθηναϊκού για να προηγηθεί με 8 πόντους στο πρώτο τετράλεπτο (4-12). Κάπου εκεί όμως οι «πράσινοι» αποφάσισαν να βελτιώσουν την αμυντική συμπεριφορά τους και να επιδοθούν σε πιο λογικές επιθετικές προσπάθειες, κυρίως από τον Λοτζέσκι. Έτσι, με ένα επιμέρους 12-2, πέρασαν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά (16-14 στο 7’). Οι Ισπανοί ωστόσο ξεμπλόκαραν και με πρωταγωνιστή τον Τέιλορ, ανέκτησαν το προβάδισμα και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +5 (18-23), έχοντας 7/7 δίποντα!

inner

Με πανομοιότυπο τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο δεκάλεπτο. Τουτέστιν, η Ρεάλ έβρισκε σκορ και λύσεις από πολλούς παίκτες, την ώρα που οι «πράσινοι» είχαν κολλήσει επιθετικά. Μάλιστα, η «Βασίλισσα» έφτασε μέχρι και το +9 (21-30 στο 13’). Η ομάδα του Λάσο διατηρούσε μια σχετική απόσταση ασφαλείας, επωφελούμενη από τη δυσκολία του «τριφυλλιού» στο κομμάτι της επίθεσης. Εντούτοις, οι παίκτες του Πιτίνο αφυπνίστηκαν στο τελευταίο τετράλεπτο της δεύτερης περιόδου και βγάζοντας ενέργεια και στις δύο άκρες του παρκέ μετέτρεψαν το εις βάρος τους 25-34 σε υπέρ τους 41-36, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

inner

Η Ρεάλ ξεκίνησε πολύ δυνατά και στην τρίτη περίοδο εξαλείφοντας σε 77 δευτερόλεπτα το -5 (41-41) και ανάγκασε τον Πιτίνο να ζητήσει τάιμ άουτ και να τα ψάλλει στους παίκτες του. Οι «πράσινοι» αφυπνίστηκαν άμεσα και «έτρεξαν» γρήγορο 5-0 με μπροστάρη τον Καλάθη (46-41 στο 22’). Οι Μαδριλένοι όμως δεν επέτρεπαν στο «τριφύλλι» να ξεφύγει με μεγαλύτερη διαφορά (54-49 στο 26’) και ανέκτησαν το προβάδισμά τους με ένα επιμέρους 9-1 (55-58 στο 29’). Με ένα τρίποντο του Λάνγκφορντ, ο Παναθηναϊκός απάντησε και ισοφάρισε σε 58-58 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

inner

Όπως αναμενόταν, το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ακατάλληλο για… καρδιακούς, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στην πρωτοπορία. Η ομάδα του Πιτίνο εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν γρήγορα τα 5 ομαδικά φάουλ σε αυτή την περίοδο και με διαδοχικές εύστοχες βολές, διατήρησε μικρό προβάδισμα (68-66 στο 35’). Κάπου εκεί όμως χάθηκε πάλι η συγκέντρωση από τους «πράσινους» και η Ρεάλ έκανε σερί 6-0 για να περάσει μπροστά με +4 (68-72) σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο (36’). Με μεγάλα τρίποντα από Τέιλορ και Ράντολφ, η ομάδα του Λάσο μπήκε στο τελευταίο δίλεπτο έχοντας «αέρα» 6 πόντων (72-78).

Τη… χαριστική βολή στο «τριφύλλι» έδωσε ο Καμπάτσο, με τρίποντο στο τέλος της επίθεσης, με το οποίο έδωσε προβάδισμα 7 πόντων στην ομάδα του (74-81 στο 39’). Τα τελευταία δευτερόλεπτα έμοιαζαν διαδικαστικά, ειδικά από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν αστοχούσαν στις βολές που τους έστελναν οι παίκτες των γηπεδούχων. Το μόνο που έμενε να διαπιστωθεί ήταν το τελικό σκορ, με τη Ρεάλ να φτάσει στο 82-89 χάρη στις εύστοχες βολές των Καμπάτσο, Ράντολφ. Οι φίλοι των «πράσινων» πάντως έμειναν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ μέχρι τέλους και αποθέωσαν τον Πιτίνο και τους παίκτες του για την προσπάθειά τους.

inner

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 41-36, 58-58, 82-89.

Παναθηναϊκός (Πιτίνο): Τόμας 11, Λάνγκφορντ 10, Παπαγιάννης 4, Παπαπέτρου 9 (5 ριμπ.), Γκιστ 4, Βουγιούκας 8 (5 ριμπ.), Λεκαβίτσιους 3, Κιλπάτρικ, Λοτζέσκι 16, Καλάθης 17 (7 ασίστ), Αντετοκούνμπο, Μήτογλου.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Κοζέρ 2, Ράντολφ 14, Φερνάντεθ 16, Καμπάτσο 16 (10 ασίστ), Ρέγες, Αγιόν 12 (6 ριμπ., 4 ασίστ), Κάρολ 2, Ταβάρες 3 (7 ριμπ.), Ντεκ 2, Πρέπελιτς, Τόμπκινς 9, Τέιλορ 13 (6 ριμπ., 4 ασίστ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ