aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΥπέταξε την Εφές με κρυφό… άσο Λούντζη και πάει φουλ για πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός

Υπέταξε την Εφές με κρυφό… άσο Λούντζη και πάει φουλ για πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός

Ακλόνητος στην κορυφή ο Ολυμπιακός!

Με τον Μιχάλη Λούντζη να ήταν… παντού στο παρκέ στη βραδιά καριέρας του και τον Σάσα Βεζένκοφ σε εξαιρετική ημέρα οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 76-70 την Εφές, στο κατάμεστο ΣΕΦ και με το 16-7 οδεύουν ολοταχώς για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs!

Ο Βούλγαρος φόργουορντ ολοκλήρωσε το ματς με 23 πόντους και 4/8 τρίποντα, με τον διεθνή γκαρντ να είχε 13π. και 7 ριμπάουντ! Πολύ καλή παρουσία και από ΜακΚίσικ και Φαλ με 10π. ο καθένας, ενώ ο Γουόκαπ είχε 2π., αλλά 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από την ομάδα του Αταμάν, η οποία υποχώρησε στο 11-12, από 10 πόντους είχαν οι Λάρκιν, Μπομπουά, Μπράιαντ και Μίτσιτς.

Το ματς

Με τους Φαλ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Κάναν και Γουόκαπ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Εξαιρετική αρχή από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι προηγήθηκαν 10-2 στα πρώτα δύο λεπτά. Ακολούθησαν δύο λάθη από τους Πειραιώτες και η Εφές έκανε ένα μίνι 4-0 (10-6), μέχρι το 4’. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έσφιξαν αμυντικά, είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ και με τον Φαλ… οδοστρωτήρα στη ρακέτα ξέφυγαν στο +12 (18-6), στο 7’. Οι Μίτσιτς και Μπομπουά απάντησαν για τους φιλοξενούμενους, με το τρίποντο του Λούντζη να φέρνει τη διαφορά σε διψήφια τιμή (22-11). Ωστόσο, στην τελευταία επίθεση το καλάθι του Ντάνστον διαμόρφωσε το 22-13 της πρώτης περιόδου.

Με το καλάθι του ΜακΚίσικ, ο Ολυμπιακός πήγε ξανά στο +11 (24-13) στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν απανωτά λάθη, με τους Κλάιμπερν και Ζίζιτς να κατεβάζουν τη διαφορά (26-20), στο 14’. Η αντίδραση των Πειραιωτών ήταν δικές τους άμυνες και καλάθια του Λούντζη για το +9 (31-22). Η Εφές μείωσε με τρίποντο του Μπομπουά, αλλά οι παίκτες του Μπαρτζώκα απάντησαν άμεσα με άμυνες και αιφνιδιασμούς από ΜακΚίσικ και Λούντζη για το +15 (40-25), στο 18’. Στον εναπομείναντα χρόνο, οι «ερυθρόλευκοι» μπλόκαραν επιθετικά και οι Μίτσιτς και Εμπάι διαμόρφωσαν το 41-31 του πρώτου ημιχρόνου.

Πολύ υψηλό ρυθμό είχε το ματς στην έναρξη του δεύτερου μέρους, με τον Βεζένκοφ να είχε πάρει… φωτιά και με τα τρίποντά του όχι μόνο να είχε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού, αλλά να τον στέλνει στο +15 (54-39), στο 25’. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν καλάθια στο ανοικτό γήπεδο από την άμυνά τους για το +16 (59-43), στο 27’. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έγιναν επιπόλαιοι στην επίθεση, έκαναν πολλά λάθη με τους Λάρκιν και Μπράιαντ να σπρώχνουν την Εφές σε σερί 9-0 μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (59-52).

Το τρίποντο του Λαρεντζάκη έφερε ξανά τον Ολυμπιακό στο +10 (62-52) στην αρχή της τέταρτης περιόδου, με την Εφές να απαντά με τον ίδιο τρόπο και να μειώνει (62-58), στο 32’. Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν με μεγάλες άμυνες, που είχαν μπροστάρη τον Λούντζη και με τους Βεζένκοφ και Λαρεντζάκη στην επίθεση πήγαν στο +9 (70-61), στο 35’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ κρατούσαν τους Πειραιώτες και απαντούσαν στους Λάρκιν και Ντάνστον. Έτσι, η ομάδα του Μπαρτζώκα διατηρούσε το προβάδισμά της μέχρι τη λήξη και έφτασε στη νίκη με το τελικό 76-70.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 41-31, 59-52, 76-70

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ