aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUE«Βόμβα» Σάρας στη Σερβία!

«Βόμβα» Σάρας στη Σερβία!

Σπουδαία νίκη, την τέταρτη φετινή της στην Ευρωλίγκα, πανηγύρισε μέσα στο Βελιγράδι η Ζαλγκίρις Κάουνας. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους… σίγησε το «σπίτι» του Ερυθρού Αστέρα, επικρατώντας 88-79 για την δέκατη αγωνιστική.

Με τον Μιλάκνις να παρουσιάζεται «σεληνιασμένος» με 3/3 τρίποντα και τον Κούζμιτς να χάνει… τα πάντα, η Ζαλγκίρις σίγησε την καυτή ατμόσφαιρα στο Βελιγράδι, προηγούμενη 6-15. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους είχε το μομέντουμ και κατάφερε να φτάσει μέχρι και στο +13 (11-24), ωστόσο ο Γουόλτερς πάτησε παρκέ και «κουμάνταρε» καλύτερα το καράβι, για το 16-24 στο φινάλε της περιόδου.

Οι Σέρβοι έσφιξαν στην άμυνα και μπόρεσαν να πλησιάσουν μέχρι και στους 3 πόντους (23-26), όμως οι Λιθουανοί δεν έχασαν την ψυχραιμία και παίζοντας μυαλωμένα, ξέφυγαν εκ νέου με οκτώ, 25-33.

Οι Σιμόνοβιτς και Μπιέλιτσα βγήκαν μπροστά για τους γηπεδούχους και έφεραν τα πάνω-κάτω, με τον Ερυθρό Αστέρα να ανακτά τα ηνία της αναμέτρησης με το 37-35 στο 17′. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι ως το τέλος του πρώτου μέρους, με την ομάδα του Ράντονιτς να επιστρέφει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 44-42.

Στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους, ο Ερυθρός Αστέρας έβρισκε πιο εύκολα το αντίπαλο καλάθι και πήρε για πρώτη φορά διαφορά πέντε πόντων (56-51), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν… πτοήθηκαν και με τους Μιλάκνις-Καβαλιάουσκας να «οργιάζουν» στο παρκέ, διατηρήθηκαν σε απόσταση αναπνοής, 61-59. Ο Μότουμ έβαλε μπροστά στο σκορ την Ζαλγκίρις, ο Αστερας «απάντησε» με ένα μίνι 5-0, αλλά δια χειρός Λεκαβίτσιους υπεγράφη το 66-66 στο 30′.

Με όπλο την άμυνα -όταν υποχρέωσε τον Ερυθρό Αστέρα να μείνει χωρίς πόντο για σχεδόν 3′- και ορθολογικό μπάσκετ στην επίθεση, η Ζαλγκίρις Κάουνας ξέφυγε με επτά (73-80) στο 35′, βάζοντας τις βάσεις για το διπλό.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ξαναμπούν στο «κόλπο», αλλά οι λάθος επιλογές των Ντάνγκουμπιτς και Γουόλτερς δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο, με τους παίκτες του Σάρας να παραμένουν ψύχραιμοι από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» και με τους Ουλανόβας-Γιανκούνας να φτάνουν σε σπουδαία νίκη στο Βελιγράδι, με το τελικό 88-79.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 44-42, 66-66, 79-88

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ