aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUE«Βασίλισσα» στο Πριγκιπάτο μετά από διπλή παράταση

«Βασίλισσα» στο Πριγκιπάτο μετά από διπλή παράταση

Σε ένα παιχνίδι με συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα και πολλές συγκινήσεις, η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να κάμψει την αντίσταση της μαχητικότατης Μονακό και να επικρατήσει με 90-84, φεύγοντας με ένα σπουδαίο διπλό από το Πριγκιπάτο και παίρνοντας την έβδομη συνεχόμενη νίκη της στην Ευρωλίγκα. Στο 18-3 πλέον το ρεκόρ των Μαδριλένων, οι οποίοι παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ από την άλλη οι Μονεγάσκοι έπεσαν στο 10-12, χάνοντας έδαφος στη μάχη για την οχτάδα.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Γιαμπουσέλε (18π. 10 ριμπ.) και Ταβάρες (9π., 6 ριμπ.), ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Μπέικον και Ντιαλό, οι οποίοι σκόραραν από 19 πόντους.

Το ματς

Η «Βασίλισσα» ξεκίνησε το παιχνίδι με ένα γρήγορο 5-0, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να αντιδράσουν και, σκοράροντας 9 αναπάντητους πόντους, πέρασαν μπροστά 9-5 στο 5’. Η Ρεάλ ισοφάρισε (14-14) με τρίποντο του Αμπάλδε στο 8’, όμως η Μονακό ήταν εκείνη που βρέθηκε μπροστά με «βραχεία κεφαλή» (18-16) στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Με πρωταγωνιστή τον Ντουέιν Μπέικον οι Μονεγάσκοι προηγήθηκαν με 27-19 στο 15’, «χτίζοντας» την μεγαλύτερη μέχρι εκείνη στην στιγμή στην αναμέτρηση, υπέρ τους διαφορά. Η Ρεάλ όμως αντέδρασε και με μπροστάρη τον Γιουλ, ο οποίος σκόραρε 7 πόντους μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά, έφτιαξε σερί 10-1 και πέρασε μπροστά με 28-29 στο 17’. Οι δύο ομάδες πήγαν «χέρι-χέρι» στο σκοράρισμα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 34-35.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, η Ρεάλ προηγήθηκε με τη μεγαλύτερη υπέρ της διαφορά (+6) ως τότε, χάρη σε οχτώ συνεχόμενους πόντους του Γιαμπουσέλε στο 24’, ενώ ο Αμπάλδε στο 25’ με το τέταρτο τρίποντο των Μαδριλένων στην περίοδο, ανέβασε τη διαφορά στους 8 (41-49). Ο Μάικ Τζέιμς μείωσε με ένα εντυπωσιακό τρίποντο-φάουλ σε 44-49 και παρά την προσπάθεια της Ρεάλ να φτιάξει διαφορά, η Μονακό βρήκε τις απαντήσεις και ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με ένα εντυπωσιακό σερί 10-0, μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» μπροστά στο σκορ με 57-56.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, με τη Μονακό να παίζει εκπληκτική άμυνα, τη Ρεάλ να σκοράρει μόλις τέσσερις πόντους σε οχτώ λεπτά και τους γηπεδούχους να παίρνουν προβάδισμα έξι πόντων με δύο λεπτά να μένουν για το τέλος. Με δύο τρίποντα των Γιαμπουσέλε και Φερνάντεθ η «Βασίλισσα» ισοφάρισε σε 66-66 μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, ο Μπέικον αστόχησε στο τελευταίο σουτ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, ο Λάσο αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή με δύο λεπτά για τη λήξη και ο Τζέιμς έβαλε μπροστά την ομάδα του με 73-70 στο 43′. Ο Ταβάρες ισοφάρισε μετά από επιθετικό ριμπάουντ σε 75-75 και τάπωσε τον Τζέιμς στην τελευταία επίθεση, στέλνοντας το παιχνίδι σε δεύτερη παράταση! Η Ρεάλ προηγήθηκε με +5 (80-85) με τρίποντο του Τέιλορ, ο Ντεκ έδωσε λύσεις σε άμυνα και επίθεση και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φύγουν νικητές με 90-84 από το… θρίλερ της Κυανής Ακτής.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 34-35, 57-56, 66-66, 75-75, 84-90

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ