aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUE«Βασίλισσα» στην Πόλη είναι η Φενέρ

«Βασίλισσα» στην Πόλη είναι η Φενέρ

Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο εκ των κορυφαίων ομάδων της Euroleague. Σε ένα σπουδαίο παιχνίδι που κρίθηκε στο φινάλε, η Φενερμπαχτσέ νίκησε 65-63 τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και παρέμεινε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 14-1, αφήνοντας τη «βασίλισσα» στο 12-3.

Έστω κι αν δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που είχε 23,1% στα τρίποντα και 10 λάθη για 9 ασίστ, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της «βασίλισσας», την οποία κράτησε χωρίς σκορ στα τελευταία 2.41’’ και παρέμεινε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 14-1, αφήνοντας τους Μαδριλένους στο 12-3.

Το ματς κρίθηκε στην προτελευταία φάση του αγώνα, με τον Λουίτζι Ντατόμε να πετυχαίνει έμμεσο τρίποντο (καλάθι και φάουλ), με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 65-63, αφού στην τελευταία επίθεση ο Φακούντο Καμπάτσο αστόχησε σε σουτ δύο πόντων, με το οποίο θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση.

Οι νικητές, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος ανέβασε υψηλό πυρετό λίγο πριν το τζάμπολ, είχαν κορυφαίο τον Λουίτζι Ντατόμε, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Γιαν Βέσελι με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ των ηττημένων, που «έχασαν» στο 27’ τον Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος αποβλήθηκε, ήταν ο Ρούντι Φερνάντες με 12 πόντους και 4/6 τρίποντα, ενώ από 11 είχαν οι Άντονι Ράντολφ και Τζέισι Κάρολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ