aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΤρίτη και... καλή για τον Ολυμπιακό!

Τρίτη και… καλή για τον Ολυμπιακό!

Ένας ορεξάτος και συγκεντρωμένος Ολυμπιακός δεν άφησε να τριτώσει το… κακό μετά τις απανωτές ήττες από Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αναντολού Εφές, νικώντας 83-74 τη Ζαλγκίρις και ανεβαίνοντας στο 3-5.

Κορυφαίος των «ερυθρόλευκων» ήταν ο Σπανούλης με 16 πόντους και 7 ασίστ, αλλά ο Κεστούτις Κεμζούρα έχει και δύο λόγους παραπάνω για να χαμογελάει, καθώς ήταν άκρως θετικοί οι Ρότσεστι και Ριντ με 8 πόντους ο ένας και 10 πόντους ο άλλος.

Το ματς

Με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Κόνιαρη ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός. Πολλά προβλήματα στα αμυντικά ριμπάουντ για τους «ερυθρόλευκους» στην αρχή, με τη Ζαλγκίρις να μπαίνει με ένα 3-7, στα πρώτα τρία λεπτά. Με την είσοδο του Ριντ, οι Πειραιώτες ισορρόπησαν το ματς (7-7), ενώ στη συνέχεια με τη βοήθεια του Αμερικανού (και στις δύο πλευρές του παρκέ) πήραν και το προβάδισμα (13-12). Η απάντηση των Λιθουανών ήταν ο ΛεΝτέι για το δικό τους προσπέρασμα (13-16), αλλά ο Πολ ήρθε εξίσου ορεξάτος από τον πάγκο και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά (19-18).

Πολύ χαμηλό τέμπο στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να είχε προβλήματα από τον Λεκαβίτσιους, αλλά χάρη στη δυνατή ρακέτα του να ήταν μπροστά (25-23), αφού έξω από τα 6,75μ και δεν μπορούσε να σκοράρει ούτε με… αίτηση. Στη συνέχεια, επέστρεψε ο Λαντέιλ, ο οποίος έκανε… πάρτι και έτσι η Ζαλγκίρις πήγε στο +6 (25-31), στο 16’. Η απάντηση του Κεμζούρα ήταν η επιστροφή των Σπανούλη, Πρίντεζη και Ριντ στο παρκέ, με τους Πειραιώτες να παίζουν ορθολογικά και να παίρνουν το προβάδισμα (35-33), στο 19’. Ωστόσο, στο τελευταίο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τον προσανατολισμό τους στην άμυνα με τους Λαντέιλ και Γιανκούνας να βρίσκουν πόντους στο «ζωγραφιστό» και έτσι οι Λιθουανοί να πηγαίνουν στα αποδυτήρια μπροστά (37-39).

Μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα από τον Ολυμπιακό στην αρχή του δεύτερου μέρους, με τον Κόνιαρη να πιέζει εξαιρετικά τα αντίπαλα γκαρντ, αλλά και να προσφέρει επιθετικά μαζί με τον Πρίντεζη για ένα σερί 8-0, που έστειλε τη διαφορά στο +6 (45-39), στο 23’. Για άλλη μία φορά με τον Λαντέιλ, η Ζαλγκίρις μείωσε στο καλάθι (45-43), ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» ζεστάθηκαν έξω από τα 6,75μ. και έφτασαν πάλι στο +6 (51-45), με τον Ριντ να το φτάνει +7 (58-51), στο 29’. Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να κλείσουν με αυτή τη διαφορά το τρίτο δεκάλεπτο, αλλά ο Μπόλντγουιν έκανε ένα αχρείαστο φάουλ στον Γουόκαπ, στα 0,6’’ πριν τη λήξη και έτσι με 2/2 από τη γραμμή ο γκαρντ των Λιθουανών διαμόρφωσε το 60-55.

Χαμηλό τέμπο με καλή άμυνα και τροφοδοτώντας τον Μιλουτίνοφ επέλεξε ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με αποτέλεσμα να πάει στο +7 (64-57), στο 32’. Στη συνέχεια, μπήκαν στην εξίσωση και οι Πρίντεζης, Πολ και Ρότσεστι, με τους «ερυθρόλευκους» να πηγαίνουν στο +13 (74-61), στο 35’, αφού είχαν και τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ, στα πολλά άστοχα σουτ της Ζαλγκίρις. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν με τον χρόνο, με τον Σπανούλη να βγάζει εις πέρας τις επιθέσεις, με αποτέλεσμα η διαφορά ασφαλείας να συντηρούνταν (81-68) και παρά τα λάθη στο τέλος η νίκη ήρθε με το τελικό 83-74.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 37-39, 60-55, 83-74

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ