aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΤραγωδία για το... φάντασμα του Παναθηναϊκού

Τραγωδία για το… φάντασμα του Παναθηναϊκού

Ένας εκτός τόπου και χρόνου Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος, έχασε ένα φαινομενικά «δικό» του παιχνίδι στο Κάουνας, γνωρίζοντας «σκληρή» ήττα με σκορ 64-58 από την Ζαλγκίρις.

Αν και οι πράσινοι προηγήθηκαν ακόμα και με 14 στο πρώτο μέρος (11-25), αν και έπαιζαν υποδειγματική άμυνα και μέσω αυτής έβρισκαν ενέργεια, εντούτοις μετά την ανάπαυλα παρουσιάστηκαν «μεταμορφωμένοι», χωρίς κανένα σχέδιο στο παρκέ και… μοιραία ήρθαν τα πάνω-κάτω.

Κάπως έτσι το τριφύλλι υποχώρησε στο 14-11 και όχι μόνο έχει ξεχάσει οριστικά το ενδεχόμενο τετράδας (παρά την ήττα της Φενέρ που έπεσε στο 16-9), αλλά… πάει να βγάλει τα μάτια του και για την πρόκριση. Κι αυτό γιατί τον έχει πιάσει η Μπασκόνια με το ίδιο ρεκόρ, ο Ερυθρός Αστέρας είναι στο 14-10 (με ματς λιγότερο), η όγδοη Εφές είναι στο 13-11 έχοντας εξίσου ματς λιγότερο, ενώ καραδοκεί η ένατη Νταρουσάφακα με 12-12, που παίζει την Παρασκευή στο ΣΕΦ. Το μόνο θετικό της υπόθεσης το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός υπερτερεί σε τυχόν ισοβαθμίες με τις τουρκικές ομάδες (και τους Σέρβους).

Αλλού γι’ αλλού Καλάθης και Τζέιμς, που κρέμασαν τον Εξάστερο, αφήνοντάς τον… χωρίς πλέι μέικερ. Ο πρώτος είχε 1/6 σουτ, 3 λάθη και 5 ασίστ (χωρίς να σημαίνει πως βοήθησε στη δημιουργία), ο δεύτερος ήταν… ακόμα πιο αρνητικός, μένοντας στο μηδέν σε 15′, ενώ ο Ρίβερς επιβεβαίωσε πως διανύει ντεφορμάρισμα με 3/10 σουτ. Διασώθηκε ο Παππάς με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, έδωσε άπειρες μάχες ο Σίνγκλετον με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, αλλά στη τελευταία περίοδο «κατέρρευσε» από δυνάμεις, αφού έπαιξε συνολικά 35’(!), ενώ διψήφιος ήταν ο Μπουρούσης με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ, γράφοντας ιστορία. Οι πράσινοι είχαν συνολικά 3/18 τρίποντα, δείγμα της τραγικής επιθετικής τους βραδιάς (η οποία στο πρώτο μέρος δεν έκανε τόσο «μπαμ» λόγω της άμυνας που έπαιζαν και… ξέχασαν να κάνουν στη συνέχεια).

Οι Λιθουανοί βελτιώθηκαν στο δεύτερο μέρος (σε συνδυασμό και με την πράσινη καθίζηση) και πέτυχαν μεγάλα τρίποντα-μαχαιριές. Κορυφαίοι οι Βέστερμαν με 14 πόντους, Μιλάκνις με 13, Γιανκούνας-Μότουμ με 11, ενώ ζημιά έκανε ο Πάνγκος με 9 ασίστ, μοιράζοντας υποδειγματικά το παιχνίδι στην επανάληψη.

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 19-31, 34-41, 64-58

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ