aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΤεράστια νίκη στο Τελ Αβίβ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τεράστια νίκη στο Τελ Αβίβ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τι κι αν ταξίδεψε χωρίς τους Τεόντοσιτς – Ντε Κολό, τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 15 στην πρώτη περίοδο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε σπουδαία νίκη (80-76) επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αυτή η ομάδα, έχει κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Έχει το μέταλλο του πρωταθλητή, αλλά και κάτι περισσότερο που την σπρώχνει όταν όλα (ΌΛΑ όμως) δείχνουν εναντίον της.

Η ΤΣΣΚΑ ταξίδεψε χωρίς τον Μίλος Τεόντοσιτς και τον Νάντο Ντε Κολό στο Τελ Αβίβ (αμφότεροι έμειναν στη Μόσχα για να ξεκουραστούν), βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας, πίστη στο πλάνο του προπονητή της και MVP τους Κόρι Χίγκινς – Κάιλ Χάινς, έφτασε στη νίκη (80-76), την 12η φετινή της σε 13 αγώνες. Έμεινε έτσι στην πρώτη θέση της κατάταξης, δυο νίκες πάνω από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ολυμπιακό που την ακολουθούν, περιμένουν “γκέλα” της, αλλά δεν την βλέπουν να έρχεται.

Τον τίτλο μοιράζονται ο Κόρι Χίγκινς (16 πόντοι, 5/11 δίποντα, 6/6 βολές) και ο Κάιλ Χάινς (9 πόντοι) που έβαλαν κρίσιμα καλάθια στο φινάλε, για να ρίξουν τη Μακάμπι οριστικά στο καναβάτσο. Οι δυο Αμερικανοί είχαν… κρύο αίμα στα κρίσιμα σημεία και κράτησαν την ομάδα τους σε απόσταση από τους διώκτες της.

Δέκα περισσότερα ριμπάουντ μάζεψε η Μακάμπι από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά… Οι Ισραηλινοί δεν πρόσεξαν τη μπάλα, έκαναν 23 λάθη (έναντι εννέα των Ρώσων) και μάλλον ακόμη αναρωτιούνται πως κατάφεραν να χάσουν αυτό το παιχνίδι. Προηγήθηκαν με 15 πόντους στο δέκατο λεπτό, δεν είχαν απέναντί τους τον Τεόντοσιτς και τον Ντε Κολό, είδαν μια τεράστια ευκαιρία για να ανακάμψουν από τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων, μα και πάλι απογοήτευσαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ