aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΤα σενάρια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα

Τα σενάρια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα

Η 29η αγωνιστική της φετινής Ευρωλίγκας έκρυβε πολλές συγκινήσεις και είχε έναν μεγάλο νικητή, τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν τα… δώρα των Μπασκόνια (νίκησε στην Πόλη την Γαλατασαράι) και Ρεάλ Μαδρίτης (νίκησε στην Μαδρίτη την Φενέρμπαχτσε) και… σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Τι συμβαίνει, όμως από εδώ και πέρα, ώστε και οι δύο «αιώνιοι», Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα έδρας;

Πρώτα απ’ όλα ο Ολυμπιακός ό,τι κι αν γίνει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι σίγουρα τρίτος, με τους Μοσχοβίτες να τερματίζουν στην δεύτερη θέση ό,τι κι αν γίνει την τελευταία αγωνιστική. Η Ρεάλ Μαδρίτης, με τη νίκη της κόντρα στην Φενέρμπαχτσε εξασφάλισε την πρώτη θέση της βαθμολογίας, καθώς υπερτερεί σε ισιοβαθμία με τους Μοσχοβίτες.

Από εκεί και πέρ,α το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην «μάχη» της τέταρτης θέσης. Ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται στο 18-11 κρατάει την τύχη στα χέρια του έναντι των Μπασκόνια, Εφές και Φενέρμπαχτσε, που έχουν 17-12. Οι «πράσινοι» με νίκη κόντρα στην Μακάμπι, στο Τελ Αβίβ είναι σίγουρα τέταρτοι. Μάλιστα, μπορεί να τερματίσει τέταρτη η ομάδα του Πασκουάλ ακόμα και με ήττα, αρκεί να κερδίσει η Μπασκόνια την Ζαλγκίρις.

Υπάρχει και ένα σενάριο που φέρνει τον Παναθηναϊκό πέμπτο, και στο οποίο θα πρέπει να ηττηθεί στο Τελ Αβίβ και ταυτόχρονα να νικήσει η Φενέρμπαχτσε την Μπαρτσελόνα και να χάσει και η Μπασκόνια από την Ζαλγκίρις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ