aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΣτο ρελαντί την Ούνικς η Ρεάλ Μαδρίτης

Στο ρελαντί την Ούνικς η Ρεάλ Μαδρίτης

Ναι, η Ούνικς είναι μια πολύ συμπαθητική ομάδα. Παίζει καλό μπάσκετ, παλεύει σε κάθε έδρα, απέναντι σε κάθε αντίπαλο, όμως πλέον όλοι ξέρουν πόσο επικίνδυνη είναι και της έχουν στερήσει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Οι Ρώσοι πάλεψαν στη Μαδρίτη, όμως στο τέλος της βραδιάς η Ρεάλ πήρε τη νίκη (89-75) για την ένατη αγωνιστική της EuroLeague και μάλιστα χωρίς να φορτσάρει, χωρίς να παίξει στα κόκκινα. Ο Τζέισι Κάρολ, ο Φελίπε Ρέγες και ο Σέρχιο Γιουλ ήταν οι τρεις που ξεχώρισαν, την ώρα που ο Κιθ Λάνγκφορντ έμενε στα ρηχά και ο Άρτσιομ Παραχούσκι έπαιζε στην τέταρτη περίοδο μόνος εναντίον όλων για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Ο στόχος της Ούνικς ήταν να μείνει κοντά στο σκορ και το κατάφερε στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον Λούκα Ντόντσιτς να τραυματίζεται στο πρόσωπο και να πηγαίνει γρήγορα στον πάγκο. Το 21-12 στο 9′ ήταν αρκετά ανησυχητικό για τους Ρώσους, που όμως διατήρησαν την ψυχραιμία τους και δεν άφησαν τη Ρεάλ να ξεφύγει. Κυκλοφόρησαν τη μπάλα σωστά, έριξαν το τέμπο και μείωσαν στους τρεις (36-33) με τρεις σερί βολές από τον Κολόμ στο 18′ και έκλεισαν το πρώτο μέρος στο 40-37.

Στις αρχές της τρίτης περιόδου η Ούνικς πέρασε μπροστά (42-43), αλλά εκεί οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με ηρεμία και ψυχραιμία αρχικά για να ανακτήσουν το προβάδισμα και στη συνέχεια για να πάρουν μια μικρή μεν, αλλά καλή διαφορά σύμφωνα με την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Οθέλο Χάντερ έκανε καλή δουλειά κοντά στο καλάθι, ο Κάρολ πέτυχε δύσκολο τρίποντο από τη γωνία για το 68-57 στο 32′ και κάπου εκεί το παιχνίδι πήρε τη ροή που όλοι περίμεναν.

Η Ούνικς πάλεψε όπως πάντα, μείωσε εκ νέου στους έξι (76-70) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, μα δεν κατάφερε κάτι περισσότερο. Ο Γιουλ της απάντησε με δικό του μακρινό σουτ στην επόμενη φάση και έκρινε οριστικά τον αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 40-37, 62-55, 89-75

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ