aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΣτην Αναντολού Εφές ο τουρκικός «εμφύλιος»

Στην Αναντολού Εφές ο τουρκικός «εμφύλιος»

Η θεωρητική ανωτερότητα της Αναντολού Εφές έναντι της Γαλατάσραϊ επιβεβαιώθηκε στο παρκέ του “Αμπντί Ιπεκτσί”, με την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς να φτάνει στη νίκη (84-73) που τη διατηρεί σε επαφή με την πρώτη οκτάδα της κατάταξης, την ώρα που η “τσιμ μπομ” βλέπει τις ομάδες που παλεύουν για είσοδο στα playoffs να απομακρύνονται ακόμη περισσότερο.

Ο MVP

Ο Μπράιαντ Ντάνστον έκανε αισθητή την παρουσία του στη ρακέτα της Γαλατάσαραϊ, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους Άλεξ Τάιους και Τίμπορ Πλάις. Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού αγωνίστηκε για 26’31”, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 17 πόντους (με 6/10 δίποντα, 5/6 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος και 2 τάπες, συγκεντρώνοντας 21 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Γαλατάσαραϊ πλησίασε στο σουτ (55-52 στο 26’37”) χάρη σε τρίποντο του Σινάν Γκιουλέρ, αλλά από εκεί κι έπειτα δεν κατάφερε να παρουσιαστεί πιο απειλητική. Από την άλλη, η Αναντολού Εφές βελτίωσε τις αμυντικές της αντιδράσεις και παίρνοντας σκορ από πολλούς παίκτες βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει με +12 (71-59 στο 30’54”) στην εκκίνηση της τελευταίας περιόδου, γράφοντας ουσιαστικά τον επίλογο της αναμέτρησης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Σινάν Γκιουλέρ ήταν ο παίκτης που προσπάθησε περισσότερο από κάθε άλλον να κάνει την ανατροπή και να χαρίσει τη νίκη στη Γαλατάσαραϊ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων είχε 2 πόντους με 1/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα στο ημίχρονο, αλλά μόλις επέστρεψε από τα αποδυτήρια έκανε τη διαφορά, μετρώντας 18 πόντους με 3/4 δίποντα και 4/4 τρίποντα!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να αποκτήσουν σαφές προβάδισμα στο α’ μισό του αγώνα, παρά το γεγονός πως οι Μπράντον Πολ και Άλεξ Τάιους έκαναν ό,τι μπορούσαν για τις ομάδες τους. Από τη μία, η Αναντολού Εφές “πόνταρε” στην εκρηκτικότητα και επιθετική συνέπεια των περιφερειακών του, οι οποίοι έπαιρναν βοήθειες από τον Ντέρικ Μπράουν, την ίδια ώρα που οι Άλεξ Τάιους και Βλάντιμιρ Μίτσοφ ήταν απελπιστικά μόνοι για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Μόλις οι παίκτες των ομάδων επέστρεψαν από τα αποδυτήρια, οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν μεγαλύτερη διάθεση για να πιέσουν στην άμυνα. Μόνο που δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ, αφού ο Σινάν Γκιουλέρ είχε βρει ρυθμό επιθετικά. Σκοράροντας κατά ριπάς από την περιφέρεια, αποτέλεσε τον βασικότερο λόγο για τον οποίο η “τσιμ μπομ” έφτασε σε απόσταση βολής (55-52) λίγο πριν το τέλος του γ’ δεκαλέπτου.

Κάπου εκεί όμως… τελείωσε η ιστορία. Οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς “πάτησαν το γκάζι” με τον Μπράιαν Ντάνστον να “καθαρίζει” κοντά στο καλάθι και τον Τζέισον Γκρέιντζερ να κάνει τη διαφορά από την περιφέρεια, μαζί με τον Τομά Ερτέλ. Ο “εγκέφαλος” των γηπεδούχων έφτασε κοντά στο τριπλ νταμπλ, έχοντας 8 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, τη στιγμή που η Γαλατάσαραϊ δεν είχε δεύτερο πόλο δημιουργίας, πλην του Σινάν Γκιουλέρ. Εξ ου και το γεγονός πως έχασε οριστικά την επαφή με το σκορ, με τους γηπεδούχους να φτάνουν εν τέλει στη νίκη με +11 (84-73) που τους διατηρεί στο κόλπο για τα playoffs της EuroLeague.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-36, 66-59, 84-73.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ