aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΣπανούλης: «Ξυπνάει αναμνήσεις αυτό το γήπεδο»

Σπανούλης: «Ξυπνάει αναμνήσεις αυτό το γήπεδο»

Φτάνοντας στην Κωνσταντινούπολη θα ήταν αδύνατο να μην πάει το μυαλό του Βασίλη Σπανούλη στο Final Four του 2012 και στον τίτλο που κατέκτησε τότε με τον Ολυμπιακό, παίρνοντας παράλληλα και το βραβείο του MVP. Πολύ φυσιολογικά, λοιπόν, ο «Kill Bill» δεν έκρυψε ότι ένιωσε καλά με την επιστροφή του στην Πόλη στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έγινε για το Final Four.

«Σίγουρα ξυπνάει αναμνήσεις αυτό το γήπεδο. Πήραμε εδώ το τρόπαιο και η ομάδα μεγάλωσε και έχτισε χαρακτήρα. Αυτό έγινε στο παρελθόν πάντως. Τώρα κοιτάμε στο παρόν και τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας» τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που δήλωσε μάλιστα υπερήφανος για την ομάδα του και τα όσα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια στην EuroLeague.

«Αισθάνομαι περήφανος για την ομάδα που έχει καταφέρει όσα κατάφερε στο παρελθόν. Δεν είναι εύκολο, χρειάζονται πολλές θυσίες. Παλεύουμε. Πρέπει να παλεύεις για να κερδίσεις τον σεβασμό των άλλων και αυτό είναι το σημαντικότερο επίτευγμα αυτής της ομάδας» τόνισε ο Σπανούλης, που μίλησε ακόμα για το ρόλο του στους «ερυθρόλευκους» και την ηγετική ικανότητα που τον κάνει τόσο σημαντικό στην ομάδα.

«Όλη η ομάδα χάνει και όλη κερδίζει»

«Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Όλες οι ομάδες έχουν ρόλους και ευθύνες. Η ομάδα μου έχει δώσει κάποιες ευθύνες. Όλοι δουλεύουν σωστά και το πιο σημαντικό για εμένα είναι να βοηθώ την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους τους. Όλη η ομάδα χάνει και όλη κερδίζει όμως».

Τέλος, Σπανούλης αναφέρθηκε και στο αυριανό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, υπογραμμίζοντας τη δυσκολία της αναμέτρησης. «Θα είναι σκληρό παιχνίδι, η ΤΣΣΚΑ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες, με χημεία και ηγέτες στο παρκέ. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας, να ελέγξουμε τον ρυθμό και να είμαστε συγκεντρωμένοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ