aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUE«Σκότωσε» το όνειρο του Ολυμπιακού ο Μίτσιτς

«Σκότωσε» το όνειρο του Ολυμπιακού ο Μίτσιτς

Εκτός τελικού σε… νεκρό χρόνο έμεινε ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν από το -11, ισοφάρισαν στα 19,5’’ πριν τη λήξη, αλλά το buzzer beater τρίποντο του Μίτσιτς έδωσε τη νίκη 77-74 στην Εφές και την πρόκριση στον τελικό του Final Four της Ευρωλίγκας.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδωσαν μεγάλη «μάχη» καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά τους «πλήγωσε» αρκετά η αστοχία στην τέταρτη περίοδο, καθώς απώλεσαν πολλές ευκαιρίες να πάρουν το προβάδισμα.
Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Πειραιά ήταν ο ΜακΚίσικ με 12 πόντους, με τους Ντόρσεϊ, Σλούκα και Μάρτιν να είχαν από 11π. και τον Παπανικολάου άλλους 10π.

Από τους πρωταθλητές Ευρώπης, κορυφαίος ήταν ο Λάρκιν με 21 πόντους, με τον «ήρωα» Μίτσιτς να είχε 15π., αλλά μεγάλη «ζημιά» έκανε ο «παράγοντας Χ» Μπράιαντ με 16 πόντους.

Το ματς

Με τους Φαλ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τον ημιτελικό. Μέσα από την εξαιρετική του άμυνα και τον Γάλλο σέντερ σημείο αναφοράς στην επίθεση, με σκοράρισμα και δημιουργία, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 12-5 στα πρώτα πέντε λεπτά. Παράλληλα, είχαν βγάλει εκτός ρακέτας την Εφές, η οποία είχε πολλά άστοχα σουτ από την περιφέρεια. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες κόλλησαν επιθετικά, με τους Τούρκους να βρίσκουν λύσεις έξω από τα 6,75μ. και κάνοντας επιμέρους σκορ 2-13 να πηγαίνουν στο +4 (14-18), στο 9’. Ωστόσο, στο τελευταίο λεπτό η ομάδα του Μπαρτζώκα έβγαλε τις άμυνες και με τους Παπανικολάου και Σλούκα έκανε σερί 7-0 (21-18) μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου.

Με τον Μπράιαντ, η Εφές έφερε το ματς στα ίσα (22-22) στην αρχή της δεύτερης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να απαντά με Σλούκα και Μάρτιν για το +5 (29-24). Ο Λάρκιν αντέδρασε για τη νέα ισοφάριση (29-29), αλλά καλές άμυνες και η είσοδος του ΜακΚίσικ στο παρκέ έδωσαν ενέργεια στους «ερυθρόλευκους» για το +7 (39-32), στο 16’. Εκεί, άρχισαν να παίρνουν… φωτιά οι Λάρκιν και Μίτσιτς για την τουρκική ομάδα και με καταιγισμό και των δύο έξω από τα 6,75μ. της έδωσαν το προβάδισμα (41-42), στο 18’. Στον εναπομείναντα χρόνο, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβγαλαν τις άμυνες και με τον ΜακΚίσικ πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 43-42.

Επιθετικά ο Ολυμπιακός δεν λειτουργούσε καλά στην αρχή του δεύτερου μέρους, με αρκετά λάθη, με τους Μπράιαντ και Σίνγκλετον να ήταν παράγοντες για την Εφές και εκείνη να ξεφεύγει στο +6 (45-51), στο 23’. Το τρίποντο του Παπανικολάου έδωσε «ανάσα» στους Πειραιώτες, αλλά ο Μπράιαντ με απανωτά σουτ έξω από τα 6,75μ. έστειλε αρχικά τη διαφορά στο +11(48-59), στο 25’. Με τους Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ, η ομάδα του Μπαρτζώκα έβγαλε αντίδραση και μείωσε στο -6 (56-62), στο 27’. Η τουρκική ομάδα κρατούνταν μπροστά με τις δεύτερες ευκαιρίες, με τον διεθνή γκαρντ να είχε βρει ρυθμό και έτσι η διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου να ήταν στο -3 (63-66).

Με μπροστάρη τον ΜακΚίσικ σε άμυνα και επίθεση, ο Ολυμπιακός έφερε το παιχνίδι στον πόντο (69-70) στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου. Στη συνέχεια, το ματς έγινε πολύ σκληρό και οι δύο σκόραραν κυρίως με βολές. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επιθέσεις… πανικού, με αποτέλεσμα πολλά άστοχα σουτ και έτσι να χάσουν εντελώς την επαφή τους με το καλάθι και τους Τούρκους να ήταν στο +4 (70-74), στο 39’. Με τις βολές του Σλούκα, οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν στο καλάθι (72-74), με τους Τούρκους να χάνουν την επίθεση και τον Μάρτιν να ισοφαρίζει (74-74), στα 19,5’’ πριν τη λήξη. Ωστόσο, στην τελευταία επίθεση ο Μίτσιτς πέτυχε το buzzer beater τρίποντο και έτσι η Εφές πήρε τη νίκη με το τελικό 74-77.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 43-42, 63-66, 74-77

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ