aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΣφαιρόπουλος: Πίστη σε Γιανγκ και βελτιωμένη περιφερειακή άμυνα

Σφαιρόπουλος: Πίστη σε Γιανγκ και βελτιωμένη περιφερειακή άμυνα

Μιλώντας για την αυριανή αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε ότι το θέμα με τον Γκριν θεωρείται λήξαν, ενώ επανέλαβε πως στηρίζει τον Γιανγκ, αλλά επιθυμεί και βελτιωμένη περιφερειακή άμυνα απέναντι στους «μπλαουγκράνα».

Αρχικά τόνισε για το αυριανό ματς: «Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με μία από τις δυσκολότερες ομάδες της Ευρώπης. Δεν θα πρέπει να μας απασχολήσει πως έχει τραυματισμούς και απουσίες. Έχει βρει τρόπο να λειτουργεί καλά, παρά το γεγονός πως της λείπουν παίκτες. Φαίνεται από το γεγονός πως μετρά σερί νικών σε Ισπανία και Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να παίξουμε καλά στην άμυνα. Πρέπει να σταματήσουμε τους επιθετικούς της σκόρερ. Να εκμεταλευτούμε τις αδυναμίες της. Θέλουμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο, να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό και να τους “χτυπήσουμε” εκεί που θέλουμε στις σετ επιθέσεις. Έχομε το πλάνο μας».

Στη συνέχεια μίλησε για την επιθυμία βελτιωμένης περιφερειακής άμυνας από την ομάδα του: «Τα στατιστικά δεν λένε την απόλυτη αλήθεια. Το γεγονός πως η “Γαλατά” σούταρε 60% απ’ έξω, ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει. Και εμείς σουτάραμε καλά στην Βιτόρια. Πάει να πει αυτό πως η Μπασκόνια δεν μαρκάρει καλά στην περιφέρεια; Η περιφερειακή μας άμυνα δεν είναι κακή, αλλά σίγουρα χρειάζεται βελτίωση. Θέλει καλύτερη προσωπική άμυνα, αλλά και καλύτερη άμυνα με βοήθειες. Ήδη στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα λειτουργήσαμε καλύτερα στην άμυνα σε αυτό το κομμάτι και θέλω αυτή την καλή άμυνα να την ξαναδώ».

Σε ό,τι αφορά στον Γκριν τόνισε: «Το θέμα με τον Γκριν έχει λήξει. Βρίσκεται και πάλι στην ομάδα μας. Προπονήθηκε χτες και υπολογίζεται κανονικά για το ματς με την Μπαρτσελόνα. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω, το μυαλό μας είναι μόνο στην Μπαρτσελόνα».

Για το θέμα του Γιανγκ είπε: «Από εκεί και πέρα θα ήθελα να πω το εξής: έχουμε στον Ολυμπιακό τρεις σέντερ και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένους και από τους τρεις παίκτες μου. Πιστεύω σε όλους, και στον Μπιρτς και στον Μιλουτίνοφ και στον Γιανγκ. Δεν κοιτάζουμε αλλού για ψηλό. Δεν υπάρχει θέμα με ψηλό και καλό θα ήταν να σταματήσουν τα όσα γράφονται. Έχω εμπιστοσύνη στους ψηλούς μας, αλλά και σε όλους τους παίκτες μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ