aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΣφαιρόπουλος και Καλοϊάρο ρίχνουν στα σχοινιά τον Παναθηναϊκό

Σφαιρόπουλος και Καλοϊάρο ρίχνουν στα σχοινιά τον Παναθηναϊκό

Πήγε στο Τελ Αβίβ για να παίξει τον υπέρ πάντων αγώνα, έναν τελικό, αλλά μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ φάνηκε το ακριβώς το αντίθετο! Στο Τελ Αβίβ ίσως και να εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες της πρόκρισης στα playoffs.

Δεν έφτανε μόνο η ήττα με 84-75 αλλά οι «πράσινοι» κατάφεραν να χάσουν και τη διαφορά των πέντε πόντων από το ΟΑΚΑ και πλέον έχασαν και κάθε προνόμιο στην περίπτωση της ισοβαθμίας. Όμως με ρεκόρ 8-12 θεωρείται πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να μπορέσει και να προλάβει ο Παναθηναϊκός να συμμαζέψει την κατάσταση και να φτάσει στην πολυπόθητη πρόκριση. Ειδικά με εμφανίσεις όπως και αυτή στο Ισραήλ. Χωρίς νεύρο, χωρίς πάθος, χωρίς τη θέληση και τη φλόγα για τη νίκη. Και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που ήταν… μονόδρομος.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έδειχνε ότι δεν μπορούσε. Μπορεί να είχε κάποια ξεσπάσματα στο παιχνίδι του, αλλά από τη στιγμή που η Μακάμπι έφτασε την διαφορά στους 15 πόντους (54-39) έμοιαζε να μην υπάρχει γυρισμός. Βέβαια η ελληνική ομάδα προσπάθησε να κάνει την τελευταία της αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο με αποτέλεσμα να μειώσει σε 74-70 και τον Καλάθη να αστοχεί σε βολή στο 38′ για το -3, αλλά ο Καλοϊάρο με πέντε συνεχόμενους πόντους έριξε με συνοπτικές διαδικασίες τους… τίτλους τέλους.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε αισίως στις εννέα εκτός έδρας ήττες σε σύνολο 10 αγώνων μακριά από το ΟΑΚΑ και μέχρι το τέλος της regular season, δεν φτάνει μόνο η υπέρβαση αλλά θα πρέπει να περιμένει και σε ένα… θαύμα για να πάρει το εισιτήριο της οκτάδας. Ο Καλοϊάρο ήταν εκείνος που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στον Παναθηναϊκό έχοντας 20 πόντους με 4/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/6 βολές, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ και PIR 33 (!) ενώ άλλους 13 πόντους πρόσθεσε ο Ουίλμπεκιν. Για τον Παναθηναϊκό, ο Καλάθης είχε 14 πόντους (αλλά και 0/5 τρίποντα) και 10 ασίστ, ενώ 14 πόντους πέτυχε και ο ματ Λοτζέσκι έχοντας 3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 5/5 βολές.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 40-35, 62-54, 84-75

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ