aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΡεάλ Μαδρίτης όπως Ολυμπιακός: Ζητά να μην ξανασφυρίξουν οι διαιτητές του τελικού

Ρεάλ Μαδρίτης όπως Ολυμπιακός: Ζητά να μην ξανασφυρίξουν οι διαιτητές του τελικού

Η Ρεάλ Μαδρίτης «βράζει» μετά τον χαμένο τελικό του Κόπα ντελ Ρέι από την Μπαρτσελόνα. Οι ιθύνοντες της «Βασίλισσας» κατέθεσαν αίτημα να μην σφυρίξουν ξανά οι διαιτητές σε δικούς της αγώνες, ενώ θυμήθηκαν και τον περσινό τελικό στον οποίο είχαν αδικηθεί, με την περίπτωση να μοιάζει αρκετά με τις κινήσεις του Ολυμπιακού στην Ελλάδα.

Το γύρο του κόσμου κάνουν από το βράδυ της Κυριακής (17/2) τα όσα συνέβησαν στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, με τη “Βασίλισσα” να έχει τρομερά παράπονα από τη διαιτησία. Οι σκέψεις αποχώρησης από το ισπανικό πρωτάθλημα έχουν γίνει γνωστές τις προηγούμενες ώρες, ενώ πλέον κατατέθηκε και αίτημα για να μην σφυρίξουν ξανά οι διαιτητές του τελικού. Υπενθυμίζεται ότι κάτι αντίστοιχο έκανε την προηγούμενη εβδομάδα και ο Ολυμπιακός.

Οι Καταλανοί πάντως ήταν εκείνοι που αρχικά διαμαρτυρήθηκαν για το αντιαθλητικό φάουλ που δεν δόθηκε υπέρ του Κρις Σίνγκλετον λίγο πριν το τέλος του τελικού κι επέτρεψε στους Μαδριλένους να περάσουν μπροστά χάρη σε καλάθι του Τζέισι Κάρολ ο οποίος πήρε και το φάουλ.

Η τελευταία φάση όμως ήταν εκείνη που τελικά έκρινε τον τελικό, με τον Άντε Τόμιτς να κάνει το ανάποδο lay up και να κόβεται κανονικά από τον Άντονι Ράντολφ. Η μπάλα φαίνεται ότι είχε χτυπήσει στο ταμπλό, αλλά η τάπα ήταν νόμιμη, καθώς στην προσπάθεια του Κροάτη σέντερ είχε βρει πρώτα στη στεφάνη. Μάλιστα οι “άρχοντες” του αγώνα είδαν και το instant replay και δεν άλλαξαν την απόφασή τους, διορθώνοντας το προηγούμενο λάθος εις βάρος των Καταλανών, μ’ ένα ακόμα.

Η πλευρά της Μπαρτσελόνα κάνει λόγο για δίκαιη κατάληξη του τελικού μετά το εξόφαθλμο φάουλ που δεν είχε δοθεί υπέρ του Σίνγκλετον, αλλά και τις αποφάσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως στη Ρεάλ εστιάζουν στην τελευταία φάση.

Από το βράδυ της Κυριακής (17/2) απείλησαν ότι θα αποχωρήσουν από την ισπανική λίγκα. Τη Δευτέρα (18/2) κατέθεσαν επίσημο αίτημα για να μην σφυρίξουν ξανά οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης.

Πρόκειται για τους Χουάν Κάρλος Γκονζάλες Γκαρσία, Μιγκέλ Άνχελ Πέρεζ και Μπέντζαμιν Χιμένεθ. Και οι τρεις σφυρίζουν και στην EuroLeague και θεωρούνται από τις πιο έμπειρες «σφυρίχτρες».

Η Ρεάλ πάντως δημοσίευσε κι ένα video στον λογαριασμό της στο Twitter στο οποίο θυμίζει και την φάση του περσινού τελικού του Κόπα ντελ Ρέι, όταν ο Βίκτορ Κλαβέρ έκανε φάουλ στον Γκουστάβο Αγιόν στην τελευταία φάση, αλλά ούτε τότε δόθηκε, με την ομάδα του Πέσιτς να φεύγει τελικά νικήτρια.

Στο συγκεκριμένο σίριαλ -που θυμίζει πολύ την κόντρα του Ολυμπιακού με την ΕΟΚ- πάντως αναμένεται να υπάρξουν αρκετά επεισόδια ακόμα, καθώς η διοίκηση της ομάδας της Μαδρίτης εκφράζει σε όλους τους τόνους την έντονη δυσαρέσκειά της, ενώ viral έχει γίνει και το πρωτοφανές ξέσπασμα του Ρέγες στα αποδυτήρια.

Δείτε το video:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ