aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΠρίντεζης: «Αν κάποιος μπορεί να το κάνει, είναι ο Ολυμπιακός»

Πρίντεζης: «Αν κάποιος μπορεί να το κάνει, είναι ο Ολυμπιακός»

Είναι από αυτούς που έχουν πλήρη επίγνωση της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός σε ότι αφορά την πρόκρισή στο Final Four της Κωνσταντινούπολης. Από τους λίγους που δε… μασάνε τα λόγια τους στις «στραβές» και γνωρίζει τι πρέπει να γίνει για να αντιδράσει η ομάδα και να γράψει ξανά ιστορία.

Ο Γιώργος Πρίντεζης, λίγο μετά τη δεύτερη ήττα των «ερυθρόλευκων» από την Εφές που τους φέρνει μία ήττα από τον αποκλεισμό στη σειρά των πλέι οφ με την τουρκική ομάδα, μίλησε αποκλειστικά στο sportfm.gr για το τι δε πήγε καλά χθες βράδυ και τι θα πρέπει να κάνει η ομάδα του για να επιστρέψει η σειρά στο ΣΕΦ για πέμπτο παιχνίδι.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη στον απεσταλμένο του sportfm.gr στην Κωνσταντινούπολη, Νίκο Ζέρβα:

Μπήκατε καλά στο παιχνίδι, αλλά ουσιαστικά… πετάξατε είκοσι λεπτά. Τι έφταιξε για αυτή την εικόνα;

«Είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε τόσο μεγάλο “νεκρό” διάστημα. Δε μπορώ να πω πως ήμασταν κακοί στην άμυνα, αλλά και εκεί δεχθήκαμε κάποια… χαζά καλάθια. Στην επίθεση δεν είχαμε την κινητικότητα που θέλουμε να έχουμε, δεν τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και δε γυρίσαμε καλά τη μπάλα. Έτσι δε γίνεται να νικήσεις την Εφές, ακόμα και αν την περιορίσεις στους 64 πόντους, την ώρα που στο γήπεδό της πετυχαίνει περίπου 90 μέσο όρο».

Ως τώρα αυτό είναι το κλειδί της σειράς. Ότι έχετε χάσει δύο παιχνίδια από μία επιθετική ομάδα, στο δικό σας ρυθμό και τρόπο…

«Σίγουρα είναι κάτι που λίγοι περίμεναν, όμως είναι διαφορετική η πράξη από τη θεωρία. Η λογική έλεγε πως εμείς θα έχουμε το πάνω χέρι στα παιχνίδια με χαμηλό σκορ, αλλά βλέπουμε πως όλα είναι σχετικά στο μπάσκετ. Οφείλεις να προσαρμόζεσαι ανάλογα με τις συνθήκες, γιατί κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και εμείς δε το έχουμε κάνει μετά το πρώτο παιχνίδι».

Στο τέλος παραλίγο να κάνετε μία ακόμα μεγάλη ανατροπή. Σας δίνει δύναμη για το τέταρτο και καθοριστικότερο παιχνίδι της σεζόν στην Ευρωλίγκα το ότι η ομάδα έβγαλε αντίδραση;

«Προσωπικά συνεχίζω να πιστεύω στην ομάδα και στις δυνατότητές μας. Όμως η πραγματικότητα λέει πως αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Αν κάποια ομάδα μπορεί να το κάνει νομίζω πως είμαστε ο Ολυμπιακός και το δείξαμε και σήμερα (σ.σ. χθες), άσχετα αν δεν ολοκληρώθηκε στο τέλος. Το ότι έχεις κάνει μέχρι τώρα όμως δε μετράει, αλλά σημασία έχει το επόμενο παιχνίδι, που για μας, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι νοκ άουτ. Επιβάλετε να τα δώσουμε όλα και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε άμεσα».

Οι σειρές από 2-1 ιστορικά δύσκολα γυρίζουν. Τι μπορεί να αλλάξει σε 48 ώρες αγωνιστικά και πνευματικά;

«Πολλά μπορούν να αλλάξουν, αλλά και τίποτα. Έχουμε δείξει και στο παρελθόν πως σε δύο ημέρες έχουμε αλλάξει εντελώς πρόσωπο και τα έχουμε καταφέρει. Έχουμε κάνει μεγάλες νίκες μετά από μεγάλες ήττες. Θα δούμε τα λάθη μας, θα δούμε το βίντεο και ευελπιστούμε σε ένα ανάλογο μεγάλο αποτέλεσμα, σε μία αν θέλεις μεγάλη ανατροπή. Αν δε θέλουμε να πάει στράφι όλη η προσπάθεια της χρονιάς, πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα και να εμφανιστούμε καλύτεροι και όπως πρέπει».

Θεωρείς πως είναι περισσότερο θέμα πνευματικής η αγωνιστικής προετοιμασίας;

«Και τα δύο παίζουν ρόλο, αλλά περισσότερο είναι θέμα μυαλού και συγκέντρωσης στο τι πρέπει να κάνουμε σωστά. Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να έχεις διάρκεια. Πρέπει να έχεις εμπειρία. Την έχουμε, αλλά οφείλουμε να τη δείξουμε μέσα στο γήπεδο πριν είναι πολύ αργά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ