aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUE«Πληγώθηκε» και από την Ούνιξ στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός

«Πληγώθηκε» και από την Ούνιξ στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός

Συνεχίζεται η… κατηφόρα για τον Παναθηναϊκό!

Ο Μάριο Χεζόνια επέστρεψε ως αντίπαλος (και αποδοκιμάστηκε) κόντρα στους «πράσινους», αλλά εκείνος που τους «πλήγωσε» ήταν ο Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος με το δικό του σουτ στα 19,7’’ πριν τη λήξη, έδωσε στην Ούνιξ τη νίκη (74-72), μέσα στο ΟΑΚΑ.

Μοιραίος για το «τριφύλλι» ο Παπαπέτρου, ο οποίος αστόχησε σε σουτ έξω από τα 6,75μ. στην εκπνοή, ενώ γενικά πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση για τα στάνταρ του, έχοντας 10 πόντους με 2/4 δίποντα και 2/11 τρίποντα. Έτσι, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την τρίτη σερί του ήττα και δεύτερη συνεχόμενη στο «σπίτι» του, υποχωρώντας στο 2-7.

Πρώτοι σκόρερ ήταν οι Παπαγιάννης και Μέικον με 14π. καθένας, με τον πρώτο να κάνει νέο ρεκόρ καριέρας, με 17 ριμπάουντ.

Από τους Ρώσους, οι οποίοι πανηγύρισαν την πρώτη φετινή τους εκτός έδρας νίκη και ανέβηκαν στο 4-5, κορυφαίοι ήταν ο Κάνααν και Βοροντσέβιτς με 15π. ο καθένας, με τον «ήρωα» Λορέντζο Μπράουν να είχε 13π. Ο… αντίπαλος Χεζόνια ήταν επηρεασμένος από την «υποδοχή», έχοντας 9 πόντους με 2/7 σουτ και 4/6 βολές.

Το ματς

Με τους Παπαγιάννη, Γουάιτ, Παπαπέτρου, Μέικον και Μποχωρίδη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός. Μετά τη νευρική επιθετική αρχή και από τις δύο ομάδες, οι «πράσινοι» συνέχισαν την καλή τους άμυνα και με τους Γουάιτ και Παπαπέτρου προηγήθηκαν 9-1, στα πρώτα πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, οι Ρώσοι αντέδρασαν με την είσοδο του Μέιο από τον πάγκο, ο οποίος ήρθε πολύ «ζεστός» από τον πάγκο με αποτέλεσμα όχι μόνο να μαζέψουν τη διαφορά, αλλά να περάσουν και μπροστά (13-15). Ωστόσο, το buzzer beater του Πέρι διαμόρφωσε το 15-15 της πρώτης περιόδου.

Με «όπλο» την άμυνά του και τον επιθετικό… οίστρο του Σαντ-Ρος, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε στο +5 (24-19), στο 12’. Τα πολλά λάθη και από τους δύο συνεχίστηκαν και έτσι κρατούσαν πολύ χαμηλά τον ρυθμό του ματς. Εκεί, ήρθε ο Μέικον πολύ ορεξάτος από τον πάγκο και με τα τρίποντά του διατηρούσε το «τριφύλλι» σταθερά μπροστά (32-27). Όμως, στο τελευταίο τρίλεπτο ο Βοροντσέβιτς έκανε τη μεγάλη «ζημιά» στην άμυνα του «τριφυλλιού» και έτσι η ομάδα του Πρίφτη πήγε στα αποδυτήρια με την ελάχιστη διαφορά (36-35).

Αρκετά προβλήματα είχε ο Παναθηναϊκός με την αντιμετώπιση των Λορέντζο Μπράουν και Κάνααν στην αρχή του δεύτερου μέρους, με την Ούνιξ να πηγαίνει στο +5 (43-48), στο 24’. Εκεί, οι «πράσινοι» πίεσαν στην άμυνα και χτυπώντας μέσα από τη ρακέτα με Παπαγιάννη και Μέικον απάντησαν με 6-0 για το προβάδισμα (49-48), στο 27’. Η αντίδραση των Ρώσων ήρθε με τους Τζον Μπράουν και Βοροντσέβιτς για το +3 (51-54), αλλά το τρομερό buzzer beater τρίποντο του Παπαπέτρου διαμόρφωσε το 54-54 της τρίτης περιόδου.

Με πρωταγωνιστές τους Πέρι και Παπαπέτρου, ο Παναθηναϊκός είχε σταθερά το προβάδισμα, το οποίο έφτασε στο +4 (63-59), στο 33’. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Πρίφτη έχασαν τη συγκέντρωσή τους, με τον Χεζόνια να βάζει την Ούνιξ μπροστά (63-65). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, με τους «πράσινους» να κρατούνταν από τα επιθετικά ριμπάουντ του Παπαγιάννη (70-68).

Με τον Χεζόνια, οι Ρώσοι πέρασαν ξανά μπροστά (70-72) και με τις βολές του Έβανς, το ματς ήρθε στην ισοπαλία (72-72), στο 39’. Στη συνέχεια, ο Τζεκίρι πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και έδωσε την μπάλα στον Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος με σουτ στα 19,7’’ έκανε το 72-74. Αυτό, ήταν και το τελικό σκορ, καθώς ο Παπαπέτρου αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή.

MVP: Σε ένα τόσο οριακό ματς που κρίθηκε στο σουτ, μοιραία ο πολυτιμότερος ήταν ο Λορέντζο Μπράουν. Ο Αμερικανός γκαρντ πήρε την ευθύνη του –νικητήριου- σουτ για την Ούνιξ, παρά το γεγονός ότι είχε χάσει το ακριβώς προηγούμενο.

Ο αριθμός που έκανε τη διαφορά: Τα 7/28 τρίποντα που είχε ο Παναθηναϊκός, ειδικά για εντός έδρας παιχνίδι ήταν πολύ άσχημο ποσοστό και έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 36-35, 54-54, 72-74

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ