aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΠήρε πίσω το «κλεμμένο» και ετοιμάζεται για Βελιγράδι η Μπαρτσελόνα

Πήρε πίσω το «κλεμμένο» και ετοιμάζεται για Βελιγράδι η Μπαρτσελόνα

Πήρε το αίμα της πίσω η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μπάγερν στο Μόναχο με 75-66, «πάτσισε» την ήττα στη Βαρκελώνη με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης είχε μεγάλες διαφορές και τις κεφαλαιοποίησε, κάνοντας το 2-1 στη σειρά.

Κορυφαίος για το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν ο συγκινητικός Νίκολα Μίροτιτς με 25 πόντους, άλλους 12 συμπλήρωσε ο καθοριστικός Ρόναλντς Σμιτς και βοήθησε αρκετά ο Κάιλ Κούριτς με 7.
Στην αντίπερα όχθη, προσπάθησε δεόντως ο Βλαντιμίρ Λούτσιτς με 17 πόντους, 14 έδωσε ο Όγκουστιν Ρούμπιτ και ο Γιαραμάζ με 14 ακόμα.

Το ματς

«Καυτή» μπήκε στο παρκέ η Μπαρτσελόνα με δύο συναπτά τρίποντα του Νίκολα Λαπροβίτολα (6-0) και εκμεταλλευόμενη πλήρως τις σωστές επιλογές των Νίκολα Μίροτιτς και Νικ Καλάθη… έφτασε τη διαφορά στο 16-5 και μάλιστα πήγε στο 20-8 με τις τέσσερις βολές που σημείωσε ο πολιτογραφημένος Ισπανός σταρ (από τις 6 που ευστόχησε). Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 26-17, εξαιτίας των 7 πόντων που κατέγραψε ο Βλαντιμίρ Λούτσιτς σε μία Μπάγερν Μονάχου που δυσκολευόταν να βρει λύσεις.

Δυσκολία που φανερώθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Καταλανούς να πατάνε γκάζι και με σερί 10-5 διαμόρφωσαν το 36-22 με τα καλάθια των Ρικ Σμιτς, Κάιλ Κούριτς και Ντάντε Έξουμ. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν πανικοβλημένοι επιθετικά, ενώ αμυντικά δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στο ζωγραφιστό απέναντι στη κυρίαρχη ρακέτα της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Καθοριστική η συμμετοχή του Ρόναλντς Σμιτς που κατέγραψε 10 πόντους και έδωσε τη δυνατότητα στη Μπαρτσελόνα να κλείσει μπροστά με 49-31.

Στην επανέναρξη, τουλάχιστον, στα πρώτα λεπτά η Μπαρτσελόνα κρατούσε στιβαρά τη διαφορά με τους Καλάθη, Χέις, Κούριτς να την συντηρούν και να δείχνουν έτοιμοι να καθαρίσουν την υπόθεση νίκης. Παρόλα αυτά, στο τέλος με μπροστάρη τον Λούτσιτς η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι «τράβηξε» σερί 7-0 και έκλεισε τη περίοδο πίσω 59-49, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της.

Αποφασισμένος να μπει εμπόδιο στην ανατροπή των γηπεδούχων, ο Μίροτις έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα… έβαλε 5 διαδοχικούς πόντους και ανέβασε το σκορ στο 66-51. Φυσικά, η Μπάγερν μείωσε σε 72-61 κυρίως με τους 5 σερί των Γιαραμάζ και Ρούμπιτ. Εντέλει, η κατάσταση δεν άλλαξε και το νερό κύλησε στο αυλάκι. Ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραψε 75-66 υπέρ της Μπαρτσελόνα και ο πέμπτος αγώνας θα γίνει την Παρασκευή (29/4, 21:45).

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 31-49, 49-59, 66-75

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ