aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΠερίπατο με Ερυθρό Αστέρα η Φενέρμπαχτσε!

Περίπατο με Ερυθρό Αστέρα η Φενέρμπαχτσε!

Αυτό το ματς, δεν είχε χαρακτήρα “τελικού” για τη Φενέρμπαχτσε, όμως ήταν ένα από εκείνα τα παιχνίδια που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε κυκλώσει από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ο αντίπαλος δεν ήταν μεγαθήριο, αλλά το κίνητρο υπήρχε και ήταν και μεγάλο. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα παίξει χωρίς τους Τεόντοσιτς – Ντε Κολό στα επόμενα ματς, οπότε η παρέα του Κώστα Σλούκα έχει μια ευκαιρία να πάρει μερικές μαζεμένες νίκες για να ελπίζει σε “γκέλες” των Ρώσων που θα δώσουν νέο ενδιαφέρον στην κορυφή της κατάταξης της EuroLeague. Οι Τούρκοι επικράτησαν άνετα (87-72), με τον Έκπε Ούντο να κάνει ρεκόρ καριέρας παίζοντας κάτι περισσότερο από ένα ημίχρονο.

Οι Σέρβοι έριξαν τον ρυθμό στο ξεκίνημα, έβγαλαν καλές άμυνες και πήραν το προβάδισμα (9-14) που ίσως να ήταν και μεγαλύτερο αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί και περισσότερο υπομονετικοί στην επίθεση. Το timeout του Ομπράντοβιτς “ξύπνησε” τους γηπεδούχους που πέρασαν μπροστά με ένα σερί 7-0 και στη συνέχεια, στο τέλος της πρώτης και τις αρχές της δεύτερης περιόδου, έτρεξαν άλλο ένα σερί 14-0 για να γράψουν το 32-18. Ήταν το σημείο που έφεραν το ματς στα μέτρα τους, κράτησαν τους αντιπάλους τους χωρίς σκορ για πέντε λεπτά και δεν κινδύνεψαν ξανά, παρά τα τρίποντα του Σιμόνοβιτς που κράτησαν όρθιο τον Ερυθρό Αστέρα, με μια… λογική διαφορά στο ημίχρονο (41-31).

Η Φενέρμπαχτσε ήταν σοβαρή και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Κράτησε το προβάδισμα σταθερά πάνω από τους 10 πόντους, δεν απειλήθηκε από την ομάδα του Ράντονιτς και ενθουσίασε το κοινό της με το 68-50 της τρίτης περιόδου. Τα νέα από την ποδοσφαιρική ομάδα που κέρδιζε στη Φέγενορντ έδωσαν έναν ακόμη πιο όμορφο τόνο,  με τον Άντιτς να σκοράρει τρίποντο για το 77-65 στο 36′ που έκρινε οριστικά την έκβαση της αναμέτρησης. Πλέον η Φενέρμπαχτσε έχει ρεκόρ 8-3 και κυνηγά την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 41-31, 68-50, 87-72

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ