aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΠαραδόθηκε στο τέλος στην Εφές ο Ολυμπιακός!

Παραδόθηκε στο τέλος στην Εφές ο Ολυμπιακός!

Τα… κατέστρεψε όλα ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη!

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν… εμφανίστηκαν στην τέταρτη περίοδο, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν τη συντριβή 88-69 από την Εφές.

Για τρία δεκάλεπτα πάλεψαν οι παίκτες του Μπαρτζώκα, καθώς στο τέταρτο παραδόθηκαν άνευ όρων, επιτρέποντας επιμέρους σκορ 20-3 στους πρωταθλητές Ευρώπης, που ανέβηκαν στο 4-6. Από την άλλη, οι Πειραιώτες υποχώρησαν στο 6-4 και έμειναν χωρίς νίκη μακριά από το ΣΕΦ σε τέσσερα ματς.

Κορυφαίος από το σύνολο του Αταμάν ήταν ο Μπομπουά με 29 πόντους και 7/10 τρίποντα, με τον Μίτσιτς να είχε 19π. και τον Λάρκιν 10π. Από τον Ολυμπιακό… διασώθηκαν οι Βεζένκοφ και Φαλ με 17π. και 15π. αντίστοιχα.

Το ματς

Με τους Φαλ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ άρχισε ο Ολυμπιακός. Νωθρό το πρώτο δίλεπτο των «ερυθρόλευκων» με τον Μπομπουά να τους τιμωρεί τα λάθη και να στέλνει την Εφές στο 6-0. Στη συνέχεια, όμως οι παίκτες του Μπαρτζώκα «τάισαν» αρκετά τον Φαλ και τη βοήθεια του Βεζένκοφ, οι Πειραιώτες πήγαν στο +7 (10-17), στο 6’. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε με τον Μίτσιτς, ο οποίος κέρδιζε εύκολα τα φάουλ και με τις βολές τους έφερε μπροστά (23-22), αλλά ο Βεζένκοφ μίλησε… τελευταίος, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να κλείνει μπροστά (23-25) την πρώτη περίοδο.

Χτυπώντας μέσα από τη ρακέτα με Μάρτιν και Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός όχι μόνο διατηρούσε το προβάδισμά του, αλλά πήγε στο +5 (29-34), στο 14’. Ωστόσο, εκεί επέστρεψε από τον πάγκο ο Μπομπουά, ο οποίος συνέχισε το… βιολί του έξω από τα 6,75μ., με την Εφές να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα (40-38). Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν πτοήθηκαν και με τους Πρίντεζη και ΜακΚίσικ, πήγαν στα αποδυτήρια με το 44-44.

Χάρη στον Γουόκαπ ο Ολυμπιακός ήταν μαζί με την Εφές στο πρώτο τρίλεπτο του δεύτερου μέρους (49-49). Ακολούθησε ένα ξέσπασμα του Μοερμάν, που έστειλε τους Τούρκους στο +7 (56-49), με τους «ερυθρόλευκους» να αντιδρούν και να μειώνουν στο -4 (56-52), αλλά τον Λάρκιν να δίνει νέα… ανάσα (63-56), στο 27’. Η απάντηση των Πειραιωτών ήρθε με άμυνες και τον Φαλ για την ισοφάριση (63-63), με τον Λάρκιν να «μιλά» ξανά και τον Βεζένκοφ να μειώνει στο καλάθι (68-66), στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός δεν… μπήκε στην αρχή της τέταρτης περιόδου. Επιθετικά ήταν τραγικός, καθώς υπέπεσε σε απανωτά και παιδαριώδη λάθη, ενώ από την άλλη αμυντικά ήταν νωθρός. Έτσι, η Εφές τον… ευχαρίστησε και κάνοντας ό,τι ήθελε στο παρκέ, έτρεξε σερί 11-0 για το +13 (79-66), στο 35’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν έδειξαν… διάθεση να επιστρέψουν, με το τελικό σκορ να ήταν το 88-69.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 44-44, 68-66, 88-69

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ